ümit özdağ

Türkiye, İstanbul’da yenidoğan çetesi olarak bilinen skandalın şokunu atlatamadan, yeni bir diyaliz çetesi skandalıyla sarsıldı. Gazeteci Fatih Ergin, SÖZCÜ TV‘de katıldığı programda, bu yeni skandalın detaylarını paylaştı ve benzer bir çetenin, bu sefer yaşlı ve yatağa bağımlı hastalar üzerinden aynı düzeni işlettiklerini açıkladı.

Diyaliz Çetesinin Yöntemleri

Ergin’in anlattıklarına göre, çete üyeleri, yatağa bağımlı hastaları usulsüz yollarla özel hastanelerin diyaliz ünitelerine sevk ediyor. Hastalar bu hastanelere yönlendirilirken, çoğu zaman tıbbi değerlendirme yapılmıyor ve hastaların epikriz raporlarına bakılmıyor. Daha da vahimi, bazı hastaların diyalize bağlanmadığı halde, dosyalarına “diyalize bağlandı” şeklinde yanlış bilgiler yazılıyor. Bu durum, hasta yakınlarının e-Nabız sisteminde hastalarının tıbbi geçmişine ulaşmasını zorlaştırarak, suistimalleri gizlemeye yönelik bir adım olarak dikkat çekiyor.

Hedef Yaşlı Hastalar

Ergin, bu skandalın odağında özellikle yaşlı hastaların olduğunu belirtti. Çete, yaşlı hastaları hedef alarak, haksız kazanç elde etmeye çalışıyor. 112 Acil Çağrı Merkezi ve bazı özel hastanelerle ortak çalışan bu şebeke, daha önce yenidoğan hastaları üzerinden kazanç sağlayan yapının benzeri olarak faaliyet gösteriyor.

Bu yeni skandal, Türkiye’de sağlık sistemindeki suistimallerin boyutunu gözler önüne sererken, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.