Elektrik

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, İsrail’in Gazze’deki çocukların tıbbi tahliyesine izin vermemesi nedeniyle ölümlerin arttığını belirtti. Cenevre’de düzenlenen basın toplantısında Elder, “Kayıtsız bir bürokrasinin pençesinde sıkışan çocukların acıları katlanıyor,” diyerek çocukların tedaviye erişim eksikliği nedeniyle yaşadığı mağduriyete dikkat çekti.

Acil Tıbbi Yardıma İhtiyaç Duyan Çocukların Durumu

Elder, İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Gazze’de her gün bir çocuktan daha azının tıbbi tahliye edilebildiğini belirtti. “Bu ölümcül yavaş tempo devam ederse, acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyan 2 bin 500 çocuğun tahliyesi yedi yılı aşkın bir sürede ancak tamamlanabilir,” açıklamasında bulundu. Çocukların, saldırılar sonucu yaralanmalarının yanı sıra, hayati önem taşıyan sağlık hizmetlerinden mahrum kaldıkları için hayatlarını kaybettiklerini vurguladı.

Elektrik

Tıbbi Tahliye Sayısında Dramatik Düşüş

UNICEF Sözcüsü Elder, bu yılın başında her ay ortalama 296 çocuğun Gazze’den tıbbi tahliye edildiğini belirtti. Ancak İsrail’in kara saldırılarının başlaması ve Refah Sınır Kapısı’nın kapatılmasıyla bu sayının dramatik bir şekilde ayda sadece 22’ye düştüğünü ifade etti. “Bu nedenle birçok çocuk hayati sağlık hizmetine ulaşamıyor,” diye ekledi. Ayrıca, Refah Sınır Kapısı’nın kapanmasının ardından sadece 127 çocuğun tahliyesine izin verildiğini bildirdi.

Tıbbi Tahliye Engelleri Çocukların Hayatını Tehlikeye Atıyor

Elektrik

Elder, Gazze’de kaç çocuğun tahliye taleplerinin reddedildiğine dair kesin bir bilgi olmadığını belirtirken, tıbbi yardım bekleyen çocukların her gün artan bir acı yaşadığını söyledi. İsrail bürokrasisinin bu konuda kayıtsız kaldığını vurgulayarak, tahliye engellerinin çocukların yaşam hakkını tehdit ettiğini dile getirdi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Hizbullah, Genel Sekreter Nasrallah’ın Ölümünü Doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldüğünü doğruladı. Detaylar haberimizde.

İran, Nasrallah’ın Ölümü Nedeniyle 5 Gün Yas İlan Etti

İran, Hizbullah lideri Nasrallah’ın ölümünün ardından 5 günlük yas ilan etti. Ali Hamaney, Nasrallah’ın ölümünü “direniş cephesi için büyük kayıp” olarak nitelendirdi.

Ömer bin Ladin Fransa’dan Sınır Dışı Edildi: Ülkeye Girişi Yasaklandı

Fransa, Usame bin Ladin’in oğlu Ömer bin Ladin’i terörü övdüğü gerekçesiyle sınır dışı etti ve ülkeye girişini yasakladı.

ABD – Rusya Gerilimi Diddy Skandalıyla Büyüyor: FBI Her Şeyi Biliyordu

Sean ‘Diddy’ Combs’un seks ticareti skandalı ABD ile Rusya arasında gerilim yarattı. Rusya, FBI ve Beyaz Saray’ın bu skandalı sakladığını iddia etti.