ümit özdağ

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, Türkiye 2024 yılının ilk 8 ayında toplam 40 milyon 295 bin 979 turisti ağırladı. Bu sayı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %7,11’lik bir artış gösteriyor. Ocak-Ağustos döneminde ülkeye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 35 milyon 803 bin 874 oldu.

Yabancı Turist Sayısında Artış

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinde yayımlanan Sınır İstatistikleri Aylık Bülteni, bu artışın detaylarını ortaya koyuyor. Yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşları da eklenince, Türkiye toplamda 40 milyon ziyaretçi ile 2024’te turizmde önemli bir sıçrama yaptı.

Bu dönemde Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkelerin başında Rusya Federasyonu geliyor. Rusya4 milyon 550 bin 588 kişi ile Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülke olurken, ikinci sırada 4 milyon 385 bin 331 ziyaretçi ile Almanya, üçüncü sırada ise 3 milyon 102 bin 412 ziyaretçi ile İngiltere yer aldı.

Ağustos Ayında Ziyaretçi Sayısında Artış

2024 yılının Ağustos ayında, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı ayına göre %2,47 oranında arttı ve 6 milyon 825 bin 403 kişiye ulaştı. Bu ayda Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında yine Rusya Federasyonu birinci oldu; 939 bin 370 Rus turist Türkiye’yi tercih etti. Almanya 882 bin 703 kişi ile ikinci sıradayken, İngiltere 668 bin 79 kişi ile üçüncü sırada yer aldı. İran ve Polonya da en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında yer aldı.

Türkiye’nin Turizmdeki Gücü

Türkiye, sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri ile 2024 yılında da dünyanın dört bir yanından turistleri çekmeye devam ediyor. Özellikle Rusya, Almanya ve İngiltere gibi büyük ülkelerden gelen turistler, Türkiye’nin turizm potansiyelini zirveye taşımaya yardımcı oluyor. Bu dönemdeki artış, 2024 yılında Türkiye’nin turizm sektörü açısından büyük bir sıçrama yaptığını gösteriyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.