ümit özdağ

Miss Turkey 2024 yarışmasında birinci olan ve Türkiye’nin en güzel kızı unvanını kazanan İdil BilgenAmerikan Radyasyon Onkolojisi Derneği’nin (ASTRO) düzenlediği toplantıya katılmak üzere ABD’ye gittiKoç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Bilgen, aldığı birincilik sonrası yaşadığı belirsizliklerle dikkat çekmişti.

Bingöl’e Atanmıştı, Görevine Başlamadı

Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra, Sağlık Bakanlığı’nın 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurasıyla Bingöl’ün Yayladere İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi’ne atanmıştı. Ancak İdil Bilgen, 2 bin 304 nüfuslu Yayladere’deki görevine başlamadı. Ataması 9 Eylül’de yapılan Bilgen’in, 15 gün içinde göreve başlaması gerekiyordu. İl Sağlık Müdürlüğü’ne 2 ay içinde mazeret dilekçesi verebilecek olan Bilgen, bu süre zarfında göreve başlama ya da yeni bir atama talebiyle karşı karşıya kalacak.

Miss Turkey Sonrası Zor Günler Geçiriyor

Yarışmadan bir hafta önce yapılan bu atama sonrası İdil Bilgen’in ortadan kaybolması, merak uyandırdı. Bilgen’e ulaşılamazken, organizasyon yetkilileri bile kendisinden haber alamadıklarını belirtti. Yarışma sonrası yaşadığı stresli günler ve eleştirilerin ardından dinlenmek için Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi olan Mustafa Levent Bilgen’in yanına gittiği öğrenildi.

Amerikan Radyasyon Onkolojisi Derneği Toplantısında

İdil Bilgen, daha sonra 29 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında Washington D.C.’de düzenlenen Amerikan Radyasyon Onkolojisi Derneği’nin ASTRO 2024 toplantısına katılmak üzere ABD’ye gitti. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla bu toplantıya katılmaktan onur duyduğunu ifade etti.

“Onkoloji Uzmanlığına Yöneleceğim”

İdil Bilgen, annesini 2018 yılında meme kanserinden kaybettiğini belirterek, onkoloji alanında uzmanlaşma hedefini dile getirmişti. Yarışmada kazandığı birinciliğin tıp kariyerini etkilemeyeceğini vurgulayan Bilgen, “Tıp eğitimimi tamamladım. Şimdi onkoloji alanında uzmanlaşmak için adım atacağım,” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.