ümit özdağ

Türk Dünyasının Yeni Bilim Merkezi: Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’nin (TAÜ) sadece Azerbaycan için değil, Türk dünyası açısından da önemli bir örnek üniversite olma yolunda ilerlediğini belirtti. Bakü’de basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özvar, TAÜ’nün iki ülke arasındaki bilim ve teknoloji işbirliğinin en önemli sembollerinden biri olduğunu söyledi.

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi

Cumhurbaşkanlarının Ortak Projesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev‘in ortak iradesiyle hayata geçirilen TAÜ, iki ülke arasında dostluk ve kardeşliğe dayalı ilişkilerin bilimsel alana yansıtıldığı önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Hacettepe Üniversitesi gibi Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin programlarıyla eğitim-öğretime başlayan TAÜ, ilk yılında 90 Azerbaycanlı öğrenci ile faaliyetlerine başladı.

Öğrencilere Üç Büyük Türk Üniversitesinin Programları Sunuluyor

ODTÜ’nün bilgisayar mühendisliği, İTÜ’nün endüstri mühendisliği ve Hacettepe Üniversitesi’nin gıda mühendisliği programlarıyla eğitim veren TAÜ, Azerbaycanlı gençlere yüksek standartlarda eğitim imkanı sunuyor. Prof. Dr. Erol Özvar, bu gelişmeyi “fevkalade memnuniyet verici” olarak değerlendirdi.

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi

Türk Dünyasında Üniversiteler Arası İşbirliği Hedefleniyor

TAÜ’nün önemine değinen Özvar, üniversitenin sadece Azerbaycan değil, tüm Türk dünyası için örnek teşkil ettiğini belirtti. Türk ve İslam dünyasında yükseköğretim alanında işbirliğini artırmayı amaçladıklarını ifade eden Özvar, öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliği gibi projelerin toplumları birbirine daha fazla yaklaştıracağını ve bilimsel işbirliğini güçlendireceğini söyledi.

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev’in Katkıları

TAÜ’nün kurulmasına ilişkin mutabakat zaptı, 19 Şubat 2024 tarihinde Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in huzurunda imzalanmıştı. Üniversite, her iki ülkenin bilimsel araştırma kapasitelerini bir araya getirerek, nitelikli insan gücü yetiştirilmesini amaçlıyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

İBB Bursu İçin Geri Sayım: Ne Zaman Başvurulacak?

İBB burs başvurusu ne zaman başlayacak? 2024-2025 eğitim yılı için İBB bursu başvuru şartları ve detayları açıklandı. Başvuru için detaylar haberimizde.

KYK Burs ve Kredi Başvuruları İçin Geri Sayım Başladı!

2024-2025 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru ekranı ve detaylar hakkında bilgilere göz atın. KYK burs ve kredi başvuruları için gerekli adımlar burada.

DGS Sonuçları Açıklandı: Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

2024 DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. DGS yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir ve kayıt işlemleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

Aksaray Üniversitesi’nde 2 Öğrenciye 17 Akademisyen Eğitim Veriyor

Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne bu yıl sadece 2 öğrenci yerleşti. 17 akademisyen, 2 öğrenciye özel ders niteliğinde eğitim veriyor.