ümit özdağ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Merter Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) 30. yılına özel düzenlenen “Merter’e Değer Katanlar Ödül Töreni”nde yaptığı konuşmada, ihracatçılara verilen destekler ve Türkiye’nin ekonomisine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, önümüzdeki hafta yeni ekonomik gelişmeler hakkında duyurular yapılacağını belirtti.

İhracata Dayalı Kalkınma Vurgusu

Bolat, küresel çapta son bir yıldır yaşanan ekonomik daralmaya dikkat çekerek, bu süreçte Türkiye’nin de enflasyonla mücadele programlarını uyguladığını ifade etti. İç talepte yaşanan daralmanın geçici bir durum olduğunu belirten Bolat, “Yakında yeniden atağa geçilecektir” diyerek ihracatçılara moral verdi. Türkiye’nin ihracata dayalı kalkınmamodelini sürdürmeye devam edeceğini vurgulayan Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı’nın her zaman ihracatçıların yanında olacağını söyledi.

İhracatçılara Yönelik Destekler

Ticaret Bakanlığı’nın ihracatçılara yönelik desteklerinden bahseden Bolat, bakanlığın bütçesinin yüzde 60’ını ihracatçılara hibe ettiğini açıkladı. Ayrıca, ihracat yapan şirketler için kurumlar vergisinin yüzde 5 oranında daha düşük olduğunu hatırlattı. Bolat, reeskont kredileri hakkında da önemli açıklamalarda bulunarak, günlük limitin 10 kat artırılarak 3 milyar TL’ye çıkarıldığını duyurdu. İstihdam yoğunluklu sektörlerin bu kredilerde öncelikli olacağını belirten Bolat, yurtdışı fuarlara katılım desteklerinin de devam ettiğini kaydetti.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

SGK’dan 1 Kuruş Borç İçin 175 TL Masrafla Haciz Şoku

SGK’nın 1 kuruş borcu olan bir vatandaşa haciz işlemi başlattığını ortaya koyan Mehmet Akif Cenkci, X hesabında paylaştığı belgelerle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Kredi Kartı Bilgilerinizi Koruyun: Infostealer Zararlı Yazılımı Chrome’un Güvenliğini Aştı

Infostealer adlı zararlı yazılım, Google Chrome’un güvenlik önlemlerini aşarak kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerine erişim sağlıyor. İşte Infostealer’a karşı alınabilecek önlemler.

Son 7 Yılın En Çok Kazandıran Yatırımı: Altın mı, Konut mu?

BETAM’ın araştırmasına göre, son 7 yılda altın en yüksek getiriyi sağladı, konut ise kira getirisiyle birlikte en kazançlı ikinci yatırım aracı oldu.

BİM, Dijital Katılım Bankası Kurmak İçin İlk Adımı Attı

BİM, dijital katılım bankasına iştirak etmeyi planladığını duyurdu. SPK’dan alınan görüşle araştırma çalışmaları sürdürülüyor.