ümit özdağ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), son dönemde sosyal medyada ve basında gündeme gelen okullardaki temizlik hizmetleri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. 60 bin 487 okul için tahsis edilen 30 bin personelin bugün itibarıyla tam zamanlı göreve başladığı duyuruldu.

Personel Sayısı Artırıldı

MEB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, okullardaki temizlik hizmetleri Bakanlık tarafından yürütülüyor ve bu kapsamda 49 bin 578 kadrolu temizlik personeli görev yapıyor. İşgücü Uyum Programı (İUP) çerçevesinde de 63 bin 777 yarı zamanlı personel bu yıl görev aldı. Ancak, programın ilk kez uygulanması nedeniyle bazı başvuruların gecikmesi sorunlara yol açtı.

Bakanlık ayrıca, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 30 bin personel daha tahsis etti ve bu personel bugün tam zamanlı göreve başladı. Böylece, okullarda görevli temizlik personeli sayısı 110 binden 143 bin 355’e çıkarıldı.

Temizlik Denetimleri Devam Ediyor

MEB, okulların temizlik ve hijyen koşullarının “Okulum Temiz Tetkik Görevlileri” tarafından sahada yerinde incelendiğini belirtti. 8 bin denetçi tarafından yapılan bu incelemelerle, okulların hijyen standartlarının sağlandığı ve bizzat denetlendiği ifade edildi.

Siyasi Şov Tepkisi

MEB açıklamasında, okulların temizlik hizmetlerinin siyasete malzeme yapılmasına tepki gösterdi. Bazı belediyeler tarafından okullara temizlik personeli ve malzeme gönderilmesinin, “algı operasyonu” olarak nitelendirildiği belirtilerek, bu tür yaklaşımların etik olmadığına dikkat çekildi. MEB, eğitim kurumlarının siyasete malzeme yapılamayacağını ve bu konuda herkesin hassas davranması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

İBB Bursu İçin Geri Sayım: Ne Zaman Başvurulacak?

İBB burs başvurusu ne zaman başlayacak? 2024-2025 eğitim yılı için İBB bursu başvuru şartları ve detayları açıklandı. Başvuru için detaylar haberimizde.

KYK Burs ve Kredi Başvuruları İçin Geri Sayım Başladı!

2024-2025 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru ekranı ve detaylar hakkında bilgilere göz atın. KYK burs ve kredi başvuruları için gerekli adımlar burada.

DGS Sonuçları Açıklandı: Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

2024 DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. DGS yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir ve kayıt işlemleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

Aksaray Üniversitesi’nde 2 Öğrenciye 17 Akademisyen Eğitim Veriyor

Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne bu yıl sadece 2 öğrenci yerleşti. 17 akademisyen, 2 öğrenciye özel ders niteliğinde eğitim veriyor.