ümit özdağ

TBMM Dilekçe Komisyonu, vatandaşlardan gelen birbirinden ilginç başvurularla gündemde. Sinyal vermeyen sürücünün ehliyetinin alınmasısokak düğünlerinin yasaklanması ve akraba evliliklerinin engellenmesi gibi dikkat çekici talepler, komisyona iletilen başvurular arasında yer alıyor.

Sinyal Vermeyen Sürücülere Daha Ağır Yaptırımlar Talebi

Ankara’dan komisyona başvuran bir vatandaş, trafikte sinyal vermeyen sürücülere uygulanan para cezasının yetersiz olduğunu savunarak, bu kişilerin ehliyetlerinin de alınmasını talep etti. Vatandaş, şerit değiştirme ve dönüşlerde sinyal lambasını kullanmayan sürücülere yönelik daha sert cezai yaptırımlar getirilmesini önerdi.

Sokak Düğünlerinin Yasaklanması

Van’dan başvuran bir diğer vatandaş ise sokak düğünlerinin yasaklanmasını ve bu düğünlerde kullanılan havai fişeklerin kanunen yasaklanmasını talep etti. Özellikle gürültü ve çevre kirliliği yaratan bu etkinliklerin toplumu rahatsız ettiğini belirten başvuru sahibi, daha düzenli ve kontrollü düğün ortamları için kanuni düzenleme yapılmasını istedi.

Akraba Evliliklerinin Engellenmesi Talebi

Akraba evliliklerinin engellenmesi de TBMM Dilekçe Komisyonu’na sunulan dikkat çekici başvurular arasında yer aldı. Başvuru sahibi, akraba evliliklerinin sağlık sorunlarına neden olduğunu belirterek, bu tür evliliklerin yasaklanmasını talep etti.

Ötanazi Talebi

Komisyona başvuran bir başka vatandaş ise sokak köpeklerinin uyutulmasına tepki olarak kendisi için ötanazi talebindebulundu. Bu ilginç başvuru, dilekçe komisyonunda dikkat çeken başvurular arasında yer aldı.

Diğer İlginç Başvurular

TBMM Dilekçe Komisyonu’na sunulan başvurular arasında şunlar da yer aldı:

  • Estetik amaçlı olmayan ortodonti tedavilerinin 18 yaşını dolduranlar için SGK tarafından karşılanması,
  • Doğum izni sürelerinin artırılması,
  • Boşanan kadınların babalarının maaşlarını alabilme imkanının kaldırılması ve uzun süre evli kalan kadınlara maaş bağlanması,
  • TBMM Genel Kurul’unda duvar ile zeminin birleştiği yerdeki görüntü bozukluğunun düzeltilmesi.
Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.