ümit özdağ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink‘i 2007 yılında silahla vurarak öldüren Ogün Samast, tahliyesinin ardından hakkında açılan davaya SEGBİS aracılığıyla katılmak üzere Trabzon Adliyesi‘ne geldi.

Samast, Bolu F Tipi Cezaevi’nden 15 Kasım 2023‘te koşullu salıverilme kapsamında tahliye edilmişti. Tahliyesinin ardından ‘Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçlamasıyla hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi. İddianamede, Ogün Samast’ın 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.

Bu dosya, hukuki ve fiili irtibat nedeniyle Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in de aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı davayla birleştirildi ve İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülmeye devam ediliyor. Ogün Samast, davanın 5’inci duruşmasına SEGBİS ile katılmak için Trabzon Adliyesi’nde hazır bulundu.

Davanın seyrine ilişkin süreç devam ederken, Ogün Samast’ın suçlamalar karşısındaki durumu merakla takip ediliyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.