ümit özdağ

Araç bayileriEkim ayı itibarıyla pek çok marka ve modelde liste fiyatlarını güncelledi. Sıfır araç piyasasında fiyatlar yukarı yönlü hareket ederken, vatandaşlar 1 milyon liranın altında kalan araç modellerini merak ediyor. Ayrıca, araç satın almayı düşünenler, pazarlıkla fiyatı düşürüp düşüremeyeceklerini de sorguluyor. İşte araç piyasasındaki son gelişmeler ve detaylar…

Ekim Ayında Araç Fiyatları Ne Kadar Arttı?

Eylül ayının ardından Ekim ayında da sıfır araçların fiyatlarında yukarı yönlü bir değişim yaşandı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, otomobil bayilerinin fiyat listelerinde yaklaşık %4 oranında bir artış olduğunu belirtti. En yüksek fiyat artışları D segment araçlarda yaşanırken, B segment araçlarda%3.80, A segment araçlarda %3.15 ve C segment araçlarda %2.85 oranında artış gözlendi.

En Uygun Fiyatlı Araçlar Hangileri?

Artan fiyatlarla birlikte, 1 milyon liranın altında kalan araç sayısı hızla azalıyor. Ancak, hâlâ bazı 2023 ve 2024 model araçlar bu baremde satışa sunuluyor. 2023 model Fiat Panda855.000 TL fiyatıyla en düşük fiyatlı araç olarak öne çıkıyor. Ayrıca, 2024 Renault Clio 905.000 TL, 2024 Hyundai i10 955.000 TL, Hyundai i20 979.000 TL, Citroen C3988.000 TL ve Fiat Egea 1 milyon TL civarında satışa sunulan en uygun fiyatlı modeller arasında yer alıyor.

Pazarlık Yapılabiliyor mu?

Artan maliyetler ve fiyat güncellemeleriyle birlikte, GSR yönetmeliği etkisiyle kampanyalarda azalma görülse de, bayilerle birebir iletişimde pazarlık yapılabiliyor. İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel, liste fiyatlarından indirim yapılabileceğini belirterek, tüketicilerin doğrudan bayiyle iletişime geçerek fiyat bilgisi almalarının faydalı olacağını vurguladı.

Kusurlu Sıfır Araçlara Dikkat!

Bazı sıfır araçlarda boya veya çizik gibi kusurlar olabiliyor ve bu durum tüketici tarafından araç teslim alındıktan sonra fark edilebiliyor. Bu gibi kusurlarda, bayilerin genellikle ön bilgilendirme yaparak fiyat indirimi sunduğunu belirten Ertemel, tüketicilere böyle bir durum yaşandığında bayiden yazılı onay almalarını tavsiye etti. Ayrıca, bu tür olumsuzlukların sektörde düzenleme gerektiren bir konu olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

SGK’dan 1 Kuruş Borç İçin 175 TL Masrafla Haciz Şoku

SGK’nın 1 kuruş borcu olan bir vatandaşa haciz işlemi başlattığını ortaya koyan Mehmet Akif Cenkci, X hesabında paylaştığı belgelerle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Kredi Kartı Bilgilerinizi Koruyun: Infostealer Zararlı Yazılımı Chrome’un Güvenliğini Aştı

Infostealer adlı zararlı yazılım, Google Chrome’un güvenlik önlemlerini aşarak kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerine erişim sağlıyor. İşte Infostealer’a karşı alınabilecek önlemler.

Son 7 Yılın En Çok Kazandıran Yatırımı: Altın mı, Konut mu?

BETAM’ın araştırmasına göre, son 7 yılda altın en yüksek getiriyi sağladı, konut ise kira getirisiyle birlikte en kazançlı ikinci yatırım aracı oldu.

BİM, Dijital Katılım Bankası Kurmak İçin İlk Adımı Attı

BİM, dijital katılım bankasına iştirak etmeyi planladığını duyurdu. SPK’dan alınan görüşle araştırma çalışmaları sürdürülüyor.