ümit özdağ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin sıcak hava balonu turizminde 2024 yılında büyük bir başarıya imza atmak üzere olduğunu açıkladı. Ocak-Eylül döneminde, başta Kapadokya olmak üzere 7 bölgede toplam 32 bin 445 sıcak hava balonu havalandı ve 700 bin yolcu bu eşsiz uçuş deneyimini yaşadı. Bakan Uraloğlu, 2024 yılı sonunda tüm zamanların rekorunun kırılmasını beklediklerini ifade etti.

Rekor Yolunda İlerleyen Bir Yıl

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin sıcak hava balonu turizminde bu yıl önemli bir dönemeçte olduğunu belirterek, “2024 yılında ulaşılan yolcu sayısı, geçtiğimiz yılların rekorlarını geçmeye çok yakın” dedi. 2022 yılında 750 bin yolcunun uçuş yaptığı sıcak hava balonu turizminde, 2024 yılı sonuna kadar bu sayının aşılması ve yeni bir rekor kırılmasıbekleniyor. Henüz sezonun tam anlamıyla başlamadığı bu süreçte ulaşılan 700 bin yolcu sayısı, yıl sonunda turizmde büyük bir başarıya işaret ediyor.

Türkiye’nin Sıcak Hava Balonu Turizmi

Türkiye, trafik hacmi ve uçuş yapılan gün sayısı bakımından dünyanın en büyük ticari sıcak hava balonu operasyonunu yürüten ülkeler arasında yer alıyor. Ülke genelinde 70 işletme6 eğitim organizasyonu ve 1 üretim organizasyonusıcak hava balonu hizmeti veriyor. Türkiye’nin sıcak hava balonu turizmi, Kapadokya, Pamukkale, Soğanlı, Çat, Ihlara, Afyonkarahisar ve Antalya olmak üzere 7 bölgede aktif olarak yürütülüyor.

Bu bölgelerde, 439 sıcak hava balonu ve 712 balon pilotu ile yolculara unutulmaz uçuş deneyimleri sunuluyor. Sıcak hava balonu uçuşlarının yüzde 80’den fazlası ise iklimi ve uçuşa elverişli gün sayısıyla ünlü Kapadokya bölgesinde gerçekleştiriliyor.

Kapadokya Zirvedeki Yerini Koruyor

Kapadokya, sahip olduğu özel coğrafi koşullarıiklim yapısı ve yılda 250 güne kadar uçuş yapılabilmesi sayesinde dünya genelindeki en popüler sıcak hava balonu turizm merkezlerinden biri olarak zirvedeki yerini koruyor. Bakan Uraloğlu, Kapadokya’daki uçuş sayısının dünyanın diğer bölgelerindeki festivallerde gerçekleştirilen uçuş sayısına denk olduğunu vurgulayarak, bölgenin önemine dikkat çekti.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

SGK’dan 1 Kuruş Borç İçin 175 TL Masrafla Haciz Şoku

SGK’nın 1 kuruş borcu olan bir vatandaşa haciz işlemi başlattığını ortaya koyan Mehmet Akif Cenkci, X hesabında paylaştığı belgelerle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Kredi Kartı Bilgilerinizi Koruyun: Infostealer Zararlı Yazılımı Chrome’un Güvenliğini Aştı

Infostealer adlı zararlı yazılım, Google Chrome’un güvenlik önlemlerini aşarak kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerine erişim sağlıyor. İşte Infostealer’a karşı alınabilecek önlemler.

Son 7 Yılın En Çok Kazandıran Yatırımı: Altın mı, Konut mu?

BETAM’ın araştırmasına göre, son 7 yılda altın en yüksek getiriyi sağladı, konut ise kira getirisiyle birlikte en kazançlı ikinci yatırım aracı oldu.

BİM, Dijital Katılım Bankası Kurmak İçin İlk Adımı Attı

BİM, dijital katılım bankasına iştirak etmeyi planladığını duyurdu. SPK’dan alınan görüşle araştırma çalışmaları sürdürülüyor.