ümit özdağ

Van’da 27 Eylül’den bu yana kayıp olarak aranan ve cesedi Van Gölü kıyısında bulunan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, memleketi Diyarbakır’da gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Genç üniversite öğrencisinin cansız bedeni, yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilerek Yeniköy Asri Mezarlığı‘nda toprağa verildi.

Kadınlar Cenazeyi Omuzladı

Cenazede Rojin Kabaiş’in naaşı, geleneksel cenaze törenlerinden farklı olarak kadınlar tarafından omuzlarda taşındı. Ailesi ve sevenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende duygusal anlar yaşandı. Rojin’in annesi mezarı başında sinir krizi geçirirken, baba Nizamettin Kabaiş de güçlükle ayakta durabildi.

Kayıp Süreci ve Arama Çalışmaları

Rojin Kabaiş, 27 Eylül günü Van’da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kaybolmuş, arkadaşlarına göl kenarına çakıl taşı toplamak için gittiğini söylemişti. Ancak o günden sonra kendisinden haber alınamadı. Yapılan geniş çaplı aramalar sonucunda cesedi, 18 gün sonra Van Gölü kıyısındaki Tuşba İlçesi Molla Kasım Köyü yakınlarında bir vatandaş tarafından bulundu.

Soruşturma Devam Ediyor

Kabaiş’in kesin ölüm nedeni, yapılan otopsi sonrası çıkacak raporla belirlenecek. Şu ana kadar 50’den fazla kişinin ifadesine başvurulan soruşturma kapsamında, olayın bir cinayet mi yoksa intihar mı olduğu yönünde kapsamlı bir inceleme sürdürülüyor.

Rojin’in ailesi, genç kızın kaybolmasının ardından yurt yönetiminin kendilerine geç haber verdiğini belirterek, bu gecikmenin arama çalışmalarını olumsuz etkilediğini iddia etti.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.