ümit özdağ

Dünyanın en büyük pizza zincirlerinden biri olan ve Türkiye’de de faaliyet gösteren Pizza Hut, Amerika’daki franchiseşubelerinin tamamını satışa çıkarıyor. Zorlu ekonomik koşullar karşısında büyük darbe alan Pizza Hut, ABD’deki EYM Pizza LP franchise’ı aracılığıyla iflas sürecine girdi ve borçlarını kapatabilmek için 127 mağazasını satma kararı aldı.

Finansal Yeniden Yapılandırma Süreci

EYM Pizza LP, Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunarak finansal yeniden yapılandırma sürecini başlattı. Bu süreç kapsamında Illinois, Indiana, Georgia, Güney Carolina ve Wisconsin eyaletlerinde yer alan 127 mağazasını satışa çıkardı. Alacaklıların kurtarılması ve borçların ödenmesi amacıyla National Franchise Sales ile iş birliği yapıldı. Satış işlemlerini hızlandırmak ve en iyi sonuçları elde etmek için M&A danışmanlık firması devreye girdi.

Alacaklılar ve Kardeş Şirketlerin Durumu

EYM Pizza’nın iflas başvurusunda iki alacaklı yer alıyor. Ağustos ayında, EYM Pizza‘nın kardeş şirketi olan EYM Chicken, Illinois, Indiana ve Wisconsin’deki yaklaşık 25 KFC restoranını ani bir şekilde kapatmak zorunda kaldı. EYM Chicken ve Pizza Hut franchise’ı, Denny’s ve Panera gibi zincirlerin de franchise’ını yöneten EYM Group bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Kapanan KFC Şubeleri

EYM Chicken’ın işlettiği KFC mağazaları, yeni sahiplerine devredilene kadar kapalı kalacak. Şirket, ekonomik darboğazı aşmak ve borç yapılandırmasını sağlamak için bu kararları almak zorunda kaldı. EYM Group‘un mali sıkıntılarının Denny’s ve Panera şubelerine de etkisi olup olmayacağı ise merak konusu.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

SGK’dan 1 Kuruş Borç İçin 175 TL Masrafla Haciz Şoku

SGK’nın 1 kuruş borcu olan bir vatandaşa haciz işlemi başlattığını ortaya koyan Mehmet Akif Cenkci, X hesabında paylaştığı belgelerle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Kredi Kartı Bilgilerinizi Koruyun: Infostealer Zararlı Yazılımı Chrome’un Güvenliğini Aştı

Infostealer adlı zararlı yazılım, Google Chrome’un güvenlik önlemlerini aşarak kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerine erişim sağlıyor. İşte Infostealer’a karşı alınabilecek önlemler.

Son 7 Yılın En Çok Kazandıran Yatırımı: Altın mı, Konut mu?

BETAM’ın araştırmasına göre, son 7 yılda altın en yüksek getiriyi sağladı, konut ise kira getirisiyle birlikte en kazançlı ikinci yatırım aracı oldu.

BİM, Dijital Katılım Bankası Kurmak İçin İlk Adımı Attı

BİM, dijital katılım bankasına iştirak etmeyi planladığını duyurdu. SPK’dan alınan görüşle araştırma çalışmaları sürdürülüyor.