ümit özdağ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’li milletvekillerinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ı beş yıl aradan sonra Meclis açılışında ayakta karşılamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, bu konuda bir grup kararı alınmadığını belirterek, bazı milletvekillerinin Erdoğan’ı ayakta karşılamadığını da vurguladı.

“Şaşırılacak Bir Durum Yok”

CHP lideri Özgür Özel, milletvekillerinin tavrını değerlendirirken şu ifadeleri kullandı:

Makama saygıda bir eksiklik bırakmayacağımızı zaten ifade etmiştik. Cumhurbaşkanı’nın yeminine uygun bir şekilde geldiğinde, ona uygun bir konuşma yapacağını umarak ayakta karşıladık. Daha önce de belirttiğimiz gibi, makama saygısızlık yapmayacağımızı defalarca dile getirmiştik. Cumhurbaşkanı’nın konuşması, parti genel başkanı sınırları içindeydi, rahatsız edici söylemler olmamakla birlikte bir parti genel başkanı konuşmasıydı. Bu nedenle konuşmanın bitiminde ayağa kalkma gereği duymadık. Biz Cumhurbaşkanı’nı, devletin başını, Meclis’in açılışından sorumlu olan kişiyi, 1 Ekim günü makama saygısızlık yapmadan karşıladık. Bunda şaşırılacak bir durum yok.”

“Grup Kararı Olmayanlar Kuliste Bekleyebilir”

Özel, konuyla ilgili daha fazla detay vererek şunları söyledi:

“Bu durumu uzun süredir dile getiriyorduk. Sağ olsun, arkadaşlarımız da bu konuda benzer düşündüler. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz. Hatta bir arkadaşımızın değerlendirmesi şu şekildeydi: ‘Seneye ya da ondan sonraki seneye bizim Cumhurbaşkanımıza yapılmaması açısından önemli bir adım attık.’ Karara uymak istemeyenler, dışarıda bekleyebilir dedik. 15-20 arkadaşımız kuliste beklemeyi tercih etti. Bu, partinin grup kararı değildi.”

“Devlet Bey’in Sert Söylemlerine Rağmen…”

Özgür Özel, akşam resepsiyonuna katılacağını da belirterek CHP’nin ilerleyen dönemde makamlara saygılı bir şekilde davranmaya devam edeceğini ifade etti. Ancak, muhalefet çizgisinden ödün vermeyeceklerini vurgulayan Özel, şöyle konuştu:

CHP’nin muhalefet anlayışı, bir kelimeyi eksik söylemek veya bir santim eğilmek şeklinde olamaz. Bugün CHP, birinci partidir. Devlet Bey’in çok sert söylemleri var ama biz yine de el sıkışmaktan kaçınmadık. Sayın Bahçeli bugün DEM Parti’nin Eş Genel Başkanı ile el sıkıştı, sohbet etti. Normalleşme herkes için önemli.”

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.