ümit özdağ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin yazılım teknolojisi alanında büyük bir başarıya imza attığını vurgulayarak, 3,5 milyar dolar yıllık ihracat gerçekleştiren bir ülke olduklarını belirtti. Bolat, TEKNOFEST Adana kapsamında yaptığı açıklamada, yazılım ihracatçılarına destek verdiklerini ifade etti.

TEKNOFEST Adana: Türkiye’nin Teknoloji Vizyonu

TEKNOFEST AdanaT3 Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor. Etkinliğin ikinci gününde Bakan Bolat ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, teknoloji stantlarını gezdi ve yarışmalarda dereceye giren projeleri inceledi.

Bakan Bolat, TEKNOFEST‘in Türkiye’nin teknoloji ve savunma sanayi alanındaki ilerlemesinin bir simgesi olduğunu belirterek, etkinliğin 10. kez Türkiye’de düzenlendiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin Teknoloji Yükselişi

Bakan Bolat, Türkiye’nin teknoloji alanındaki gelişmelerine vurgu yaparak, son 20 yılda teknopark sayısının 3’ten 102’ye çıktığını, teknoloji merkezlerinin sayısının da 1600’ü aştığını ifade etti. Bu gelişmelerin, Türkiye’yi teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna getirdiğini vurgulayan Bolat, savunma sanayi ihracatının da önemli bir başarı olduğunu belirtti.

“Yazılım teknolojisinde yıllık 3,5 milyar dolar ihracat gerçekleştiriyoruz. Bakanlık olarak yazılım ihracatçılarınıdestekliyoruz. Savunma sanayi ihracatımız ise 20 yıl önce 250 milyon dolar iken, bugün 5,5 milyar dolar seviyesine ulaştı. Yıl sonuna kadar 6,5 milyar doları hedefliyoruz,” dedi.

Savunma Sanayinde Büyük Hedefler

Türkiye’nin savunma sanayinde 12 milyar dolarlık üretim hacmine sahip olduğunu belirten Bolat, 185 ülkeye 230 farklı savunma sanayi ürünü ihraç eden bir ülke konumuna gelindiğini vurguladı. Savunma Sanayi Başkanlığıtarafından koordine edilen 800’ün üzerinde proje ile 100 binlerce kişinin bu alanda çalıştığını belirtti.

Bolat, “Beyin gücümüzle iftihar ediyoruz” diyerek, Türkiye’nin teknoloji ve savunma sanayi alanında daha büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Otellerin Fahiş Fiyat Uygulamasına Tepki

Bolat, TEKNOFEST Adana sırasında bazı otellerin gecelik 20-30 bin lira gibi fahiş fiyatlar uyguladığı iddialarına yönelik bir soruya, “Bu yapılan ahlaksızlık ve açgözlülüktürAdana halkına ve TEKNOFEST‘i ziyaret eden vatandaşlarımıza bu muamele kabul edilemez. Gerekli cezaları vereceğiz,” şeklinde yanıt verdi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Meta’nın WiFi Şifresi Ortaya Çıktı: Verimlilik Mesajı!

Meta Connect konferansında dikkat çeken detay: Meta’nın WiFi şifresi ‘effici3ncy’ verimlilik anlamı taşıyor. Zuckerberg de bu detayı beğendi.

Apple AB’yi Reddetti: Yapay Zeka Özellikleri Avrupa’ya Gelmeyebilir

Apple ve Meta, AB’nin yapay zeka anlaşmasına katılmamayı tercih etti. Bu durum, Apple’ın yapay zeka özelliklerinin Avrupa’da sunulmasını zorlaştırabilir.

OpenAI Kurucusu Durk Kingma, Anthropic’teki Yeni Görevine Başladı

OpenAI kurucularından Durk Kingma, rakip yapay zeka şirketi Anthropic’e katıldı. Bu gelişme, yapay zeka dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, Dünyanın İkinci En Zengini Oldu

Mark Zuckerberg, Meta’nın yapay zeka ve artırılmış gerçeklik alanındaki başarısı sayesinde Jeff Bezos’u geçerek dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu.