ümit özdağ

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ve kadınları normal doğuma teşvik etmeyi amaçlayan video, sosyal medyada geniş çapta tepkilere neden oldu. Videoda, “Annecim başardık” mesajıyla, normal doğumun sağlık açısından daha doğal ve sağlıklı olduğuna vurgu yapıldı. Ancak, bu video özellikle kadınlar tarafından eleştirildi.

Videoda Verilen Mesaj

Kamu spotunda, “Normal doğum yapan anneler ile bebekleri arasında ilk andan itibaren sağlıklı bir bağ kurulur. Anne emzirmeye hemen başlayabilir ve kısa sürede günlük hayatına dönebilir” ifadeleri yer aldı. Tıbbi zorunluluk olmadıkçakadınların normal doğuma yönlendirilmesi gerektiği de belirtildi.

Sosyal Medyadaki Tepkiler

Video, sosyal medyada özellikle kadınlardan büyük tepki çekti. Kullanıcılar, “Bizi rahat bırakın”, “Her şekilde doğum yapan anne çocuğuyla sağlıklı bağ kurabilir” ve “Kadın bedeni üzerinden yorum yapmayı bırakın” gibi eleştirilerde bulundu. Videonun, kadınları vajinal doğuma yönlendirme çabası olarak algılanması birçok kişiyi rahatsız etti.

Normal Doğum Eylem Planı ve Tepkiler

Video, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Emine Erdoğan‘ın katılımıyla açıklanan Normal Doğum Eylem Planısonrası servis edildi. Bu plana göre, ülkede sezaryen doğum oranlarının azaltılması hedefleniyor. Ancak, bu girişim birçok kişi tarafından kadınların doğum tercihlerine müdahale olarak değerlendirildi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.