ümit özdağ

Netflix’in son dönemde en çok ses getiren yapımlarından biri olan Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez’in Hikayesi, ikinci haftasında da izleyici kitlesini büyütmeye devam ediyor. 23-29 Eylül tarihleri arasında 19,5 milyon izlenmesayısına ulaşan dizi, geçtiğimiz hafta elde ettiği 12,3 milyon izlenmeyi geride bıraktı. Ryan Murphy’nin tartışmalı dizisi, ikinci haftasında da Netflix’in zirvesindeki yerini kimseye kaptırmadı.

Gerçek Suç Dizisi Tepki Çekiyor

19 Eylül’de yayın hayatına başlayan dizi, Lyle ve Erik Menendez kardeşlerinin 1996 yılında işledikleri korkunç cinayeti konu alıyor. Kardeşler, ebeveynleri José ve Mary Louise “Kitty” Menendez’i öldürmekten hüküm giymişti. Olay, Amerikan kamuoyunu derinden sarsmış ve uzun yıllar tartışılmıştı.

Dizinin yaratıcısı Ryan Murphy, Menendez davasını kendi bakış açısından işliyor. Ancak Erik Menendez, dizideki tasvirlerin kendisini “kötü niyetli” olarak gösterdiğini öne sürdü. Erik Menendez’e göre, Murphy’nin anlatımı “aşağılık ve dehşet verici karakter tasvirleri” içeriyor. Bu tepki, dizinin tartışmaların odağına yerleşmesine yol açtı.

Netflix’in Zirvesinde Kalmaya Devam Ediyor

Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez’in Hikayesi, gerçek suç türündeki yapımların her zaman ilgi çektiğini bir kez daha kanıtladı. İlk haftasında 12,3 milyon izlenmeye ulaşan dizi, ikinci haftasında bu sayıyı daha da artırarak 19,5 milyon izlenmeye ulaştı. Netflix’in en çok izlenen yapımları arasında zirveyi kimseye kaptırmayan dizi, izleyicilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Diğer Popüler Yapımlar

Netflix’in en çok izlenenler listesinde ikinci sırada, Nobody Wants This adlı romantik komedi yer aldı. 

ümit özdağ

Adam Brody ve Kristen Bell‘in başrollerini paylaştığı bu yapım, yayına girdiği ilk 4 günde 10,3 milyon izlenme sayısına ulaştı. Bu dizi, romantik komedi seven izleyiciler arasında hızla popülerlik kazandı.

Listede üçüncü sırada ise suç draması The Perfect Couple bulunuyor. 

ümit özdağ
The Perfect Couple. (L to R) Sam Nivola as Will Winbury, Nicole Kidman as Greer Winbury in episode 102 of The Perfect Couple. Cr. Liam Daniel/Netflix © 2024

Nicole KidmanLiev SchreiberEve Hewson ve Billy Howle‘un başrollerinde yer aldığı yapım, 6 milyon izlenme sayısına ulaştı. Elin Hilderbrand’in çok satan romanından uyarlanan dizi, izleyicilere suç ve dram dolu bir hikaye sunuyor.

Aksiyon türünü sevenler için Rebel Ridge, Netflix’te fırtına gibi esmeye devam ediyor.

ümit özdağ

Yönetmen Jeremy Saulnierimzasını taşıyan bu aksiyon-gerilim filmi, başrolünde Aaron Pierre ile izleyiciyi ekran başına kilitliyor. Film, 8,9 milyon izlenme ile izleyici listelerinde üst sıralarda yer alıyor.

Listenin bilimkurgu türündeki başarılı yapımlarından Çirkinler (Uglies) ise Joey King‘in başrolünde olduğu ve Scott Westerfeld‘in New York Times çok satanlar listesine giren romanından uyarlanan bir film olarak karşımıza çıkıyor. 

ümit özdağ

8,7 milyon izlenme ile izleyici kitlesini genişleten film, gelecek distopyasına odaklanan hikayesiyle dikkat çekiyor.

Gerçek Suç Belgeselleri de İlgi Görüyor

Netflix’in izlenme listesinde yer alan bir diğer dikkat çeken yapım ise Firar: Kaçak Aşıklar (Jailbreak: Love on the Run) adlı gerçek suç belgeseli. Belgesel, Alabama‘daki bir gardiyanın cinayetten yargılanmayı bekleyen bir adama aşık olup onunla kaçma girişimini anlatıyor. Gerçek suç hikayeleri her zaman olduğu gibi, bu belgesel de izleyicinin ilgisini çekmeyi başardı.

Netflix’in gerçek suç türündeki en son fenomeni Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez’in Hikayesi, izleyici ilgisini ikinci haftasında da koruyarak zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Ryan Murphy’nin tartışmalı yapımı, izlenme rakamlarını artırarak suç dizilerine olan talebin hâlâ yüksek olduğunu gösterdi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Kris Kristofferson Vefatıyla Müzik Dünyasını Yasa Boğdu

Country müziğin efsane ismi Kris Kristofferson, 88 yaşında hayata veda etti. Ünlü şarkıcının hayatı ve kariyerine dair detaylar haberimizde.

Netflix’in Nobody Wants This Dizisi Yahudi Stereotipleri Nedeniyle Eleştirildi

Netflix dizisi Nobody Wants This, basmakalıp Yahudi karakterler nedeniyle eleştiriliyor. Dizinin yaratıcısı, Yahudi kültürüne olumlu ışık tutmayı hedeflediğini belirtti.

11. Vancouver Türk Film Festivali: Sinema ve Kültür Bir Arada

11. Vancouver Türk Film Festivali, 21-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival, Türk sinemasının zenginliğini öne çıkaran film gösterimlerine ve ilgi çekici etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Stranger Things: The First Shadow Broadway’de Prömiyer Yapıyor

Stranger Things: The First Shadow, Broadway’de izleyicilerle buluşuyor. Londra’daki ödüllü sahne uyarlaması, 2025’te Marquis Tiyatrosu’nda prömiyer yapacak.