trump

srail Başbakanı Netanyahu’ya yönelik suikast girişimi, İsrail’in kuzeyindeki Kayserya kentinde gerçekleşti. Olay sonrası bölgeye giriş ve çıkışlar kapatılarak güvenlik önlemleri artırıldı. İHA saldırısında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

İHA Saldırısının Ayrıntıları

Kayserya’da meydana gelen olayda, Lübnan’dan fırlatılan bir insansız hava aracı (İHA), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun konutunun bulunduğu bölgeye isabet etti. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, Lübnan’dan İsrail hava sahasına üç adet İHA giriş yaptı ve bunlardan ikisi İsrail savunma sistemleri tarafından imha edildi. Ancak bir İHA, Kayserya’daki bir yapıya çarptı. Neyse ki olayda herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı.

Glilot Üssü’nde Alarm Verildi

Saldırı sırasında, Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya bölgesinde bulunan Mossad ve 8200 Birimi ortak üssü olan Glilot Üssü’nde alarmlar çalmaya başladı. İsrail ordusu, herhangi başka bir İHA’nın hava sahasına sızma girişiminin bulunmadığını belirtti. İsrail polis sözcülüğü ise, Kayserya’da meydana gelen saldırının ardından bölgeye yoğun güvenlik birimlerinin sevk edildiğini ve olası patlayıcı parçaların bulunması için arama-tarama çalışmalarına başlandığını duyurdu.

Netanyahu’nun Konutunda Yoğun Güvenlik Önlemleri

Saldırı sonrası Netanyahu’nun konutunun çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Polis ve güvenlik güçleri, konutun bulunduğu bölgeye çıkan tüm yolları kapattı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, konut çevresinde beton bloklarla güvenlik önlemleri alındığı ve sağlık ekiplerinin olay yerinde hazır beklediği görüldü. Ayrıca, bölgede uçuş yapan bir helikopterin yanından bir İHA’nın geçtiği ve hemen ardından saldırı alarmlarının çaldığı dikkat çekti.

Saldırıyı Üstlenen Olmadı, Gerilim Tırmanıyor

Henüz saldırıyı üstlenen bir grup bulunmamakla birlikte, Hizbullah’tan saldırıya ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak İsrail, Kayserya’daki olayın ardından güvenlik tedbirlerini artırarak bölgede büyük çaplı arama ve inceleme başlattı. Yaşanan bu gelişme, İsrail-Lübnan sınırındaki gerilimi daha da artırabilecek potansiyelde görülüyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Hizbullah, Genel Sekreter Nasrallah’ın Ölümünü Doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldüğünü doğruladı. Detaylar haberimizde.

İran, Nasrallah’ın Ölümü Nedeniyle 5 Gün Yas İlan Etti

İran, Hizbullah lideri Nasrallah’ın ölümünün ardından 5 günlük yas ilan etti. Ali Hamaney, Nasrallah’ın ölümünü “direniş cephesi için büyük kayıp” olarak nitelendirdi.

Ömer bin Ladin Fransa’dan Sınır Dışı Edildi: Ülkeye Girişi Yasaklandı

Fransa, Usame bin Ladin’in oğlu Ömer bin Ladin’i terörü övdüğü gerekçesiyle sınır dışı etti ve ülkeye girişini yasakladı.

ABD – Rusya Gerilimi Diddy Skandalıyla Büyüyor: FBI Her Şeyi Biliyordu

Sean ‘Diddy’ Combs’un seks ticareti skandalı ABD ile Rusya arasında gerilim yarattı. Rusya, FBI ve Beyaz Saray’ın bu skandalı sakladığını iddia etti.