ümit özdağ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet ŞimşekT24’ün Yıllık Konferansları’nda yaptığı konuşmada, istihdam ve kreş yatırımlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, kadınların iş gücüne katılımını artırmak amacıyla kreşlere yatırım yapılmasının gerekliliğini vurguladı.

Kadınların İşgücüne Katılımı ve Kreş Yatırımları

Şimşek, kadınların iş gücüne katılım oranının hala düşük seviyelerde olduğunu belirtti. Mevcut oranların %34 civarında olduğunu dile getiren Şimşek, bu oranın artırılması için kreş yatırımlarının önemini vurguladı. Kadınların işgücüne katılımını artırmak adına yapılacak kreş yatırımlarının, ekonomik büyümeye de olumlu yansıyacağını belirten Şimşek, bu yatırımların makroekonomik açıdan önemli sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Ekonomik Büyüme ve İstihdam

Konuşmasında ekonominin yavaşladığını ve daraldığını da söyleyen Şimşek, buna rağmen işverenlerin işçi bulma konusunda zorluklar yaşadığını dile getirdi. Orta Anadolu, Ege ve Karadeniz gibi bölgelerde işçi bulma sıkıntısının arttığını belirten Şimşek, işverenlerin işçilere yeterli ücret teklif etmemesinin bu sorunun önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

Dezenflasyon Programı

Şimşek, dezenflasyon programının daha hızlı bir şekilde uygulanabileceğini, ancak kademeli bir yöntemi tercih ettiklerini söyledi. Şok terapi yerine kademeli bir yaklaşım seçildiğini ve reel sektör ile bankacılık sektörüne uyum için fırsat verildiğini belirtti.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

İBB Bursu İçin Geri Sayım: Ne Zaman Başvurulacak?

İBB burs başvurusu ne zaman başlayacak? 2024-2025 eğitim yılı için İBB bursu başvuru şartları ve detayları açıklandı. Başvuru için detaylar haberimizde.

KYK Burs ve Kredi Başvuruları İçin Geri Sayım Başladı!

2024-2025 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru ekranı ve detaylar hakkında bilgilere göz atın. KYK burs ve kredi başvuruları için gerekli adımlar burada.

DGS Sonuçları Açıklandı: Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

2024 DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. DGS yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir ve kayıt işlemleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

Aksaray Üniversitesi’nde 2 Öğrenciye 17 Akademisyen Eğitim Veriyor

Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne bu yıl sadece 2 öğrenci yerleşti. 17 akademisyen, 2 öğrenciye özel ders niteliğinde eğitim veriyor.