ümit özdağ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün Trakya ve İstanbul dahil olmak üzere beş il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Son yapılan tahminlere göre, özellikle akşam saatlerinde Trakya’da başlayacak olan yağışlar, gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova ve Balıkesir’in kuzey ilçelerinde etkisini gösterecek. Vatandaşlar, bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege Yağışa Teslim

MGM verilerine göre, öğleden sonra Marmara’nın batısında başlayacak olan sağanak yağışlar, gece saatlerine doğru bölge geneline yayılacak. Özellikle İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Bursa, Yalova ve Balıkesir’in kuzey kesimlerinde kuvvetli yağışların görülmesi bekleniyor. Bu yağışlarla birlikte gök gürültülü sağanaklar da yaşanacak, bu da olası sel, su baskını ve ani taşkın gibi riskleri beraberinde getirebilir.

Marmara Bölgesi’nde görülecek bu yağışlar dışında, Kuzey Ege’de de benzer hava koşulları etkili olacak. Ancak Türkiye’nin diğer bölgelerinde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Vatandaşlar Tedbirli Olmalı

Meteoroloji yetkilileri, özellikle yağışın yoğun olacağı bölgelerde yaşayan vatandaşları tedbirli olmaya davet etti. Kuvvetli yağışlar sırasında su baskını, sel, ulaşımda aksama gibi olumsuz durumlar yaşanabileceğinden, özellikle riskli bölgelerde oturanların dikkatli olması gerektiği vurgulandı. Ayrıca yağışların etkili olacağı saatlerde dışarıda bulunacak kişilerin dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önemli.

Hava Sıcaklıkları Düşüyor

Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarında da bir miktar düşüş yaşanacak. MGM’nin tahminlerine göre İstanbul’da sıcaklıklar en yüksek 26 derece, en düşük ise 19 derece olacak. Benzer şekilde diğer büyük şehirlerde de sıcaklıklar mevsim normallerine düşüyor. Ankara’da en yüksek sıcaklık 31 derece iken en düşük sıcaklık 16 derece olarak tahmin ediliyor. İzmir’de ise en yüksek sıcaklık 32 derece, en düşük sıcaklık ise 19 derece olacak.

Beklenen Yağışların Etkileri

Özellikle Marmara Bölgesi ve Trakya kesiminde yaşanacak olan bu yağışlar, kısa süreli de olsa yaşamı olumsuz etkileyebilir. Araç sürücüleri, yağışlı havalarda görüş mesafesinin azalması ve yolların kayganlaşması nedeniyle daha dikkatli olmalı. Ayrıca, yerel yönetimlerin, su baskınlarına karşı altyapı çalışmalarını gözden geçirmesi, olası aksaklıkların önüne geçilmesi adına büyük önem taşıyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.