ümit özdağ

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri BakanlığıLübnan’da bulunan Türk vatandaşlarına yönelik önemli bir açıklama yaptı. İsrail’in Gazze’nin ardından Lübnan’a başlattığı saldırılar sonrası, Lübnan’daki güvenlik durumunun kötüleşme ihtimaline karşı vatandaşların tahliyesi için alternatif planlar hazırlandı. Bakanlık, vatandaşlara tahliye duyurularınıyakından takip etmeleri çağrısında bulundu.

Tahliye İçin Alternatif Planlar Hazırlandı

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki Türk vatandaşlarının güvenliği için gerekli planlamaların yapıldığını belirtti. Yapılan açıklamada, “Lübnan’daki vatandaşlarımızla alakalı planlamalar ilgili kurumlarımızla eş güdüm halinde yapılmış ve vatandaşlarımızın deniz veya hava yoluyla tahliye edilmesi için alternatif planlar hazırlanmıştır.” ifadelerine yer verildi. Deniz ve hava yoluyla tahliye edilmek üzere hazırlıkların sürdüğü vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi

Bakanlık, sürecin etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi‘nin kurulduğunu açıkladı. Bu merkezde, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Başkanlığı görevlilerinin yer aldığı bir heyet, sahadaki çalışmalarına devam ediyor. Bu ekip, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve olası tahliyeleri koordine etmek için büyük bir özveriyle çalışıyor.

Vatandaşların Başvuruları Toplanıyor

Lübnan’da bulunan vatandaşların tahliye sürecine dahil edilebilmeleri için kayıt yaptırmaları gerekiyor. Konsolosluk Çağrı Merkezi (+90 312 292 29 29) aracılığıyla 24 saat boyunca başvuru toplanıyor. Bakanlık, vatandaşlardan bu numarayı kullanarak tahliye taleplerini iletmelerini istedi. Tahliye kararı alındığında, vatandaşlar hızlıca bilgilendirilecek ve güvenli bir şekilde Türkiye’ye dönüşleri sağlanacak.

20 Ülke ile İş Birliği Sürüyor

Türkiye, sadece kendi vatandaşlarının değil, diğer ülke vatandaşlarının da tahliyesi için önemli adımlar atıyor. 20’ye yakın ülke, Türkiye’den destek talebinde bulunmuş durumda. Bu ülkelerle iş birliği yapılarak, Lübnan’daki tüm yabancıların güvenli bir şekilde tahliyesi için hazırlıklar sürdürülüyor.

Vatandaşlar Duyuruları Yakından Takip Etmeli

Bakanlık, Lübnan’daki güvenlik durumunun daha da kötüleşme ihtimaline karşı vatandaşlara uyarıda bulunarak, Beyrut Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak duyuruların yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti. Vatandaşlar, tahliye ile ilgili gelişmelerden haberdar olabilmek için resmi duyuruları izlemeli ve gerekli durumda harekete geçmelidir.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.