ümit özdağ

Birleşik Krallık’ta Filistin’e destek veren Youth Demand grubu aktivistleri, Londra’daki Ulusal Galeri‘de sergilenen Pablo Picasso‘nun “Le Maternite” (Annelik) tablosunun üzerine, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Ali Jadallah‘ın Gazze‘de çektiği bir anne ve çocuğunu gösteren fotoğrafı yapıştırarak dikkat çekici bir eylem gerçekleştirdi. Tablo, koruyucu cam arkasında olduğu için zarar görmedi.

Youth Demand’dan İsrail’e Silah Ambargosu Çağrısı

Filistin destekçisi Youth Demand grubunun düzenlediği bu eylemin amacı, Birleşik Krallık hükümetinin İsrail’e silah satışlarını durdurması yönündeki taleplerini dile getirmekti. Aktivistler, Picasso’nun 1901 tarihli “Le Maternite” tablosunun üzerine yapıştırdıkları Gazze’de çekilen fotoğrafla, Filistin’deki anne ve çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek istedi.

ümit özdağ

Aktivistlerin Mesajları

Eylemin ardından bir açıklama yapan Jai HalaiUlusal Sağlık Sistemi (NHS) çalışanı olduğunu belirterek, sağlık sektöründeki meslektaşlarının Gazze’de öldürüldüğünü vurguladı. Halai, “Bir yıldan uzun süredir sağlık çalışanlarının bombalarla, kurşunlarla ve tedavi imkânları olmadan öldürüldüğünü görüyorum. Bu yüzden bu eylemi yapıyorum” dedi.

Bir diğer aktivist Malachi Rosenfeld ise “Bir Yahudi olarak, Gazze’de işlenenlerin bir soykırım olduğunu haykırmak benim görevimdir” ifadesini kullandı. Rosenfeld, bu eylemiyle Birleşik Krallık’ın Filistin’de süregelen duruma müdahale etmediği için suç ortağı olduğunu belirtti.

ümit özdağ

Sosyal Medyadaki Tepkiler

Youth Demand, eyleme ilişkin görüntüleri sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden paylaşarak, Birleşik Krallık hükümetinin Gazze’deki duruma sessiz kaldığını ve silah ambargosunu hayata geçirmediğini vurguladı. Halai, yaptığı açıklamada “Birleşik Krallık halkının yüzde 87’si İsrail’e silah ambargosunu destekliyor, ancak hükümet silah satışını sürdürüyor” dedi.

Eylemin Sonuçları

Tabloya yapıştırılan fotoğraf, müze görevlileri tarafından kısa süre içerisinde kaldırıldı ve aktivistlerin eylemleri durduruldu. Ancak Rosenfeld, eylem sırasında tablonun önüne kırmızı boya dökerek protestosunu sürdürdü. Rosenfeld, İngiltere’de üretilen silahların Filistinli aileleri öldürmek için kullanıldığını belirterek, bu durumun Yahudilerle ilgisi olmadığını ifade etti.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Hizbullah, Genel Sekreter Nasrallah’ın Ölümünü Doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldüğünü doğruladı. Detaylar haberimizde.

İran, Nasrallah’ın Ölümü Nedeniyle 5 Gün Yas İlan Etti

İran, Hizbullah lideri Nasrallah’ın ölümünün ardından 5 günlük yas ilan etti. Ali Hamaney, Nasrallah’ın ölümünü “direniş cephesi için büyük kayıp” olarak nitelendirdi.

Ömer bin Ladin Fransa’dan Sınır Dışı Edildi: Ülkeye Girişi Yasaklandı

Fransa, Usame bin Ladin’in oğlu Ömer bin Ladin’i terörü övdüğü gerekçesiyle sınır dışı etti ve ülkeye girişini yasakladı.

ABD – Rusya Gerilimi Diddy Skandalıyla Büyüyor: FBI Her Şeyi Biliyordu

Sean ‘Diddy’ Combs’un seks ticareti skandalı ABD ile Rusya arasında gerilim yarattı. Rusya, FBI ve Beyaz Saray’ın bu skandalı sakladığını iddia etti.