ümit özdağ

Resmi Gazete‘de yayımlanan yeni düzenlemeyle, kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçları olanlar için 60 aya kadar yapılandırma fırsatı getirildi. BDDK ve TCMB tarafından yapılan açıklamalarla, borcunu ödeyemeyen vatandaşlar için rahatlatıcı adımlar atıldı.

60 Ay Taksit Seçeneği Sunuldu

BDDK, bireysel kredi kartı borçlarını ödemekte zorlananlara 60 aya kadar taksitlendirme imkânı sundu. Borcunu yapılandıranlar, bu süre zarfında kredi kartı limitlerini artırma hakkına sahip olamayacak.

Faiz Oranlarında Yeni Düzenlemeler

TCMB, kredi kartı yapılandırmalarında azami faiz oranını %3,11 ile sınırlandırdı. Ayrıca, ihtiyaç kredisi borçları da anapara ve faiz ödemelerinde 30 günü aşan gecikmeler yaşanması halinde 60 aya kadar yeniden yapılandırılabilecek. Ancak, borçluların bu yapılandırma fırsatından yararlanmak için 1 yıl içinde başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Asgari Ödeme Oranları Değişti

BDDK, kredi kartı borçlarının asgari ödeme oranlarında da değişikliğe gitti. 50 bin TL’nin altındaki borçlar için asgari ödeme oranı %20, 50 bin TL ve üzerindeki borçlar için %40 olarak belirlendi. TCMB, azami akdi faiz oranlarını da kredi kartı dönem borçlarına göre farklılaştırdı. 25 bin TL’nin altındaki kredi kartları için faiz oranı %3,50, 25 bin ile 150 bin TL arasında %4,25, 150 bin TL’nin üzerindeki kredi kartları için ise %4,75 olacak.

Bu düzenlemeler, 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girecek.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

SGK’dan 1 Kuruş Borç İçin 175 TL Masrafla Haciz Şoku

SGK’nın 1 kuruş borcu olan bir vatandaşa haciz işlemi başlattığını ortaya koyan Mehmet Akif Cenkci, X hesabında paylaştığı belgelerle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Kredi Kartı Bilgilerinizi Koruyun: Infostealer Zararlı Yazılımı Chrome’un Güvenliğini Aştı

Infostealer adlı zararlı yazılım, Google Chrome’un güvenlik önlemlerini aşarak kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerine erişim sağlıyor. İşte Infostealer’a karşı alınabilecek önlemler.

Son 7 Yılın En Çok Kazandıran Yatırımı: Altın mı, Konut mu?

BETAM’ın araştırmasına göre, son 7 yılda altın en yüksek getiriyi sağladı, konut ise kira getirisiyle birlikte en kazançlı ikinci yatırım aracı oldu.

BİM, Dijital Katılım Bankası Kurmak İçin İlk Adımı Attı

BİM, dijital katılım bankasına iştirak etmeyi planladığını duyurdu. SPK’dan alınan görüşle araştırma çalışmaları sürdürülüyor.