ümit özdağ

Türkiye’nin en büyük restoran zincirlerinden biri olan Köfteci Yusuf, ürünlerinde domuz eti bulunduğu iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. Şirket, iddiaları kesin bir dille reddederek, numune alma işlemleri sırasında teknik hatalar yapıldığını ve analiz sonuçlarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Domuz Eti Skandalı ve Açıklama

Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti bulunduğu yönündeki raporlar Türkiye’de büyük yankı uyandırmıştı. Restoran zincirinden yapılan açıklamada, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve analiz sonuçlarının teknik hatalardan kaynaklandığı ifade edildi. Şirket, numune alma sırasında yapılan hatalar nedeniyle sonuçların yanlış çıktığını vurguladı.

ümit özdağ

Köfteci Yusuf’un Detaylı Açıklaması

Köfteci Yusuf, yaptığı açıklamada şu önemli noktaları öne çıkardı:

  • Ürünlerinde asla domuz eti kullanılmadığını belirten şirket, 15 Şubat 2024 tarihinde Ankara Çankaya’daki bir şubeden 400 gram pişmiş döner numunesi alındığını ve analiz sonucunun 27 Şubat 2024’te çıktığını aktardı.
  • Benzer şekilde, 29 Şubat 2024 tarihinde Ankara Etimesgut’taki bir şubeden 300 gram pişmiş köfte numunesi alındığını, analiz sonucunun ise 7 Mart 2024’te çıktığını ifade etti.
  • Her iki numune alma işleminde de şahit numune alınmadığını vurgulayan şirket, çiğ ürünlerden de şahit numune alınmasının mümkün olduğunu, ancak bu prosedürün uygulanmadığını belirtti.
  • Şirketin tek merkezde üretim yaptığını ve bu nedenle şubelere dağıtılan ürünlerde herhangi bir olumsuzluk olması durumunda tüm şubelerde aynı durumun ortaya çıkacağını dile getirdi.
ümit özdağ

Geç Bildirilen Sonuçlar ve Prosedür Hataları

Köfteci Yusuf, analiz sonuçlarının gecikmeli olarak kendilerine ulaştığını ve bu nedenle olumsuz sonuçların izlenebilirliğini tam olarak sağlayamadıklarını belirtti. Özellikle kamera kayıtları gibi delillerin sürecin şeffaflığını sağlayabileceğini ancak geç bildirim nedeniyle bu kayıtlara ulaşamadıklarını ifade etti. Ayrıca, Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuz sonuca rastlanmadığını da ekledi.

Hukuki Süreç Devam Ediyor

Şirket, yapılan analiz sonuçlarının gerçeği yansıtmadığını ve bu durumun kötü niyetli kişiler tarafından yapılmış olabileceğini belirtti. Devam eden hukuki süreçler nedeniyle daha önce açıklama yapmaktan kaçındıklarını söyleyen Köfteci Yusuf, şimdi ise müşteriler, tedarikçiler ve çalışanlarının talepleri doğrultusunda bu açıklamayı yapma gereği hissettiklerini vurguladı.

Şirket, 280 şube ve 12.000 personelle hizmet veren bir kuruluş olarak bu tür iddiaların tamamen asılsız olduğunu ve bu skandalın aydınlatılması için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Gıda Denetimlerinde Yeni Dönem: Tüketiciler Anında Bilgilendirilecek

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.