İş Dünyasından TUSAŞ Saldırısına Sert Tepki: "Hainler Bedelini Ödeyecek"

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına iş dünyasından sert tepkiler geldi. Türkiye’nin önde gelen iş dünyası temsilcileri, bu hain saldırıyı lanetleyerek birlik mesajları verdi. İş dünyasının liderleri, terörle mücadelede devletin yanında olduklarını ve ülkenin bağımsızlığına zarar vermek isteyenlerin başarısız olacağını vurguladılar.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan Tepki

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı lanetledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre ve onun destekçilerine lanet olsun.”

Hisarcıklıoğlu, terörizmin Türkiye’nin savunma sanayisini ve üretim gücünü sekteye uğratamayacağını belirterek, iş dünyası olarak devletin yanında olduklarını ifade etti.

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Savunma Sanayimize Yapılan Bir Saldırı”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, terörün amacına ulaşamayacağını ve ülkenin birliğini bozamayacağını vurguladı:

“Savunma sanayimize yapılan bu terör saldırısında şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Palandöken, bu tür hain saldırıların ülkenin güvenliğine, bağımsızlığına ve geleceğine yapılmış saldırılar olduğunu belirtti. Ayrıca, teröristlerin ve onların destekçilerinin asla başarılı olamayacağını vurguladı.

ATO Başkanı Gürsel Baran: “Hainler Bedelini Ağır Ödeyecek”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayarak şu ifadeleri kullandı:

“Patlama ve çatışmalarda hayatını kaybeden TUSAŞ çalışanlarına Allah’tan rahmet, ailelerine ve TUSAŞ ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Üretim gücümüzü sekteye uğratmaya çalışan hainler, bu girişimlerinin bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir. Milletimizin başı sağ olsun.”

Baran, Türkiye’nin savunma sanayisinin gelişmesini hedef alan bu tür saldırıların, ülkenin kararlılığını ve direncini asla kıramayacağını belirtti.

ASO Başkanı Seyit Ardıç: “Savunma Sanayimiz Hedefte”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda terör saldırısını lanetledi:

“Savunma sanayimizin göz bebeği Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısını lanetliyorum. Şehit olan TUSAŞ çalışanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Ardıç, Türkiye’nin savunma sanayiine yönelik bu tür saldırıların, ülkenin direncini artıracağını ve bu tür girişimlerin Türkiye’nin milli projelerine zarar veremeyeceğini ifade etti.

Bakanlardan Terör Saldırısına Tepki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısını lanetleyerek şehit olanlara rahmet, yaralılara acil şifalar diledi:

“TUSAŞ’ın Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şehit ve yaralıların olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Terör saldırısında şehit ve yaralılarımızın olduğunu teessürle öğrendim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. TUSAŞ’a ve tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, saldırı ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaların dikkate alınmasını rica ediyorum.”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da saldırıya karşı tepkisini gösterdi ve şu mesajı paylaştı:

“Ülkemizin savunma sanayisine büyük katkılar sağlayan TUSAŞ’ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısını gerçekleştiren alçakları lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.”

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…