ümit özdağ

İran, Nükleer Anlaşmaya Dönmeye Hazır

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ve Avrupa ülkelerinin nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde İran’ın anlaşmaya geri dönmeye hazır olduğunu açıkladı. New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çerçevesinde yapılan görüşmelerde, Pezeşkiyan, İran’ın nükleer silah geliştirmeye yönelik bir amacı olmadığını ve ülkenin savunma ve güvenlik doktrininde nükleer silahların yer almadığını vurguladı.

Pezeşkiyan, İran’ın dış politikadaki hedefinin barış ve güvenlik olduğunu belirtti. Nükleer müzakerelere dair ise İran’ın yükümlülüklerine sadık kaldığını ancak ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’ın anlaşmadan çekildiğini hatırlatarak, İran’ın yaptırımlarla müzakereye zorlanamayacağını ifade etti.

Mesud Pezeşkiyan

İran’ın Nükleer Silah Konusundaki Tutumu

Pezeşkiyan, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in nükleer silahların üretilmesini yasaklayan fetvasını hatırlatarak, İran’ın savunma stratejisinde nükleer silahlara yer olmadığını vurguladı.

İsrail ve Bölgedeki Gerilimler

Pezeşkiyan, ayrıca İsrail’in Gazze ve Lübnan’daki saldırganlığına dikkat çekti ve İsrail’in savaşı bölgeye yaymaya çalıştığını savundu. Yemen’deki Husiler hakkında gelen bir soruya yanıt olarak, Husilerin İsrail’e karşı tamamen bağımsız hareket ettiğini belirtti. İran’ın bölgedeki istikrarsızlığın kaynağı olmak istemediğini ve barış için çaba göstermeye devam ettiğini söyledi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Hizbullah, Genel Sekreter Nasrallah’ın Ölümünü Doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldüğünü doğruladı. Detaylar haberimizde.

İran, Nasrallah’ın Ölümü Nedeniyle 5 Gün Yas İlan Etti

İran, Hizbullah lideri Nasrallah’ın ölümünün ardından 5 günlük yas ilan etti. Ali Hamaney, Nasrallah’ın ölümünü “direniş cephesi için büyük kayıp” olarak nitelendirdi.

Ömer bin Ladin Fransa’dan Sınır Dışı Edildi: Ülkeye Girişi Yasaklandı

Fransa, Usame bin Ladin’in oğlu Ömer bin Ladin’i terörü övdüğü gerekçesiyle sınır dışı etti ve ülkeye girişini yasakladı.

ABD – Rusya Gerilimi Diddy Skandalıyla Büyüyor: FBI Her Şeyi Biliyordu

Sean ‘Diddy’ Combs’un seks ticareti skandalı ABD ile Rusya arasında gerilim yarattı. Rusya, FBI ve Beyaz Saray’ın bu skandalı sakladığını iddia etti.