ümit özdağ

İsrail, dün gece Beyrut‘a yönelik yoğun hava saldırıları düzenledi. Yerel medya, hafta sonu gerçekleşen saldırıları, bugüne kadar gerçekleştirilen en şiddetli saldırılar olarak tanımladı. Hizbullah, Pazar günü İsrail hedeflerine 120’den fazla roket fırlatarak karşılık verdi. Ayrıca, İsrail ordusunun, 7 Ekim saldırılarının yıl dönümünde, Batı Şeria‘ya kapsamlı bir kapatma uygulama kararı aldığı bildirildi.

Gazze’den İsrail’e Roket Saldırısı

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonuna göre, Gazze Şeridi‘nden İsrail’in sınır bölgelerine dört roket fırlatıldı. Bu roketlerden üçü hava savunma sistemleri tarafından imha edilirken, bir roket açık bir alana düştü. Bu olayın ardından, sınır bölgesinde uyarı sirenleri çalındı. Hamas‘ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi‘nin güneyindeki İsrail askeri mevzilerinin roketlerle hedef alındığını duyurdu.

İsrail Soykırımının Birinci Yılı: Gazze’de Binlerce Kişi Katledildi

İsrail, Gazze’ye uyguladığı acımasız saldırılarında, bir yılda 41 binden fazla kişiyi katletti. 100 bine yakın kişi yaralandı, yüzlerce aile tamamen yok oldu. İsrail’in ablukası nedeniyle çoğu çocuk olmak üzere onlarca insan açlıktan öldü, ilaç ve tıbbi malzeme eksikliği ise birçok hastanın ve yaralının ölüme terk edilmesine yol açtı.

İsrail’in Hastanelere Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

Gazze‘nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah kentinde yer alan Aksa Şehitleri Hastanesi‘nin avlusunda yerinden edilen Filistinlilerin kurduğu çadırlar, İsrail insansız hava araçları tarafından bombalandı. Saldırıda aralarında çocukların ve gazetecilerin de bulunduğu 11 kişi yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı. Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun Gazze’nin Şucaiyye Mahallesi‘nde bir evi hedef almasının ardından yaralananları kentteki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne nakletti.

ümit özdağ

Batı Şeria’ya Kapsamlı Kapatma Kararı

İsrail, 7 Ekim saldırılarının birinci yıldönümünde, Batı Şeria‘da “kapsamlı bir kapatma” uygulama kararı aldı. KANdevlet televizyonunun haberine göre, İsrail, Filistinli işçilerin geçişini engellemek ve güvenliği sağlamak amacıyla Batı Şeria‘ya tam bir güvenlik çemberi uygulayacak. İsrail ordusu, Aksa Tufanı saldırılarının yıldönümünde muhtemel olayları göz önünde bulundurarak, Batı Şeria’daki ve diğer cephelerdeki askeri varlığını artırma kararı aldı.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Hizbullah, Genel Sekreter Nasrallah’ın Ölümünü Doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldüğünü doğruladı. Detaylar haberimizde.

İran, Nasrallah’ın Ölümü Nedeniyle 5 Gün Yas İlan Etti

İran, Hizbullah lideri Nasrallah’ın ölümünün ardından 5 günlük yas ilan etti. Ali Hamaney, Nasrallah’ın ölümünü “direniş cephesi için büyük kayıp” olarak nitelendirdi.

Ömer bin Ladin Fransa’dan Sınır Dışı Edildi: Ülkeye Girişi Yasaklandı

Fransa, Usame bin Ladin’in oğlu Ömer bin Ladin’i terörü övdüğü gerekçesiyle sınır dışı etti ve ülkeye girişini yasakladı.

ABD – Rusya Gerilimi Diddy Skandalıyla Büyüyor: FBI Her Şeyi Biliyordu

Sean ‘Diddy’ Combs’un seks ticareti skandalı ABD ile Rusya arasında gerilim yarattı. Rusya, FBI ve Beyaz Saray’ın bu skandalı sakladığını iddia etti.