Teknoloji

Astronotlar Uzaydan ABD Başkanlık Seçimlerine Katılıyor

NASA astronotları uzaydayken bile oy kullanabiliyor. Güvenli iletişim ağıyla, 322 kilometre yükseklikten ABD başkanlık seçimlerine katılıyorlar.

NASA’nın Crew-8 Görevinde Uzayda 8 Ay Kalan Astronotlar Geri Döndü

NASA’nın Crew-8 mürettebatı, 8 ay sonra Dünya’ya dönüş yaptı. Space X kapsülünde görevlerini başarıyla tamamlayan astronotlar Florida'ya indi.
spot_imgspot_img

Elon Musk’ın 1 Milyon Dolarlık Çekilişi ABD Adalet Bakanlığı’nı Harekete Geçirdi

ABD Adalet Bakanlığı, Elon Musk'a “1 milyon dolarlık çekiliş” nedeniyle yasal uyarıda bulundu. Ödüllerin seçim yasalarını ihlal edebileceği vurgulandı.

Tesla, 29 Ekim’de Supercharger İstasyonlarını Ücretsiz Sunacak

Tesla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel bir kampanya ile Türkiye’deki elektrikli araç sahiplerine tüm Supercharger şarj istasyonlarını ücretsiz sunacak.

Uyku Apnesine Karşı Teknoloji: Apple Watch’un Yeni Özelliği Türkiye’de!

Apple Watch'un Uyku Apnesi Bildirimleri özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu. Kullanıcılar artık bu özellik ile uyku sırasında solunumlarını takip edebilecek.

Sanal Karaktere Aşık Olan Genç İntihar Etti: Anne Şirkete Dava Açtı

ABD'nin Florida eyaleti, yapay zeka temelli konuşma botu Character.AI ile ilgili üzücü bir olayla gündemde. Sewell Setzer III isimli bir genç, bu platformdaki...

Çin, Sosyal Medya Sansürünü Genişletiyor: Mizah ve Kelime Oyunları Yasak

Pekin yönetimi, sosyal medyada kullanılan kelime oyunları ve şakaları hedef alarak internet sansürünü genişletiyor. Çin, eleştirel paylaşımları önlemek için denetimlerini sıkılaştırıyor.

Microsoft: Rusya, İran ve Çin ABD Seçimlerine Müdahale Etmeye Çalışıyor

Microsoft, Rusya, İran ve Çin'in ABD seçimlerini etkilemeye yönelik siber ve etki operasyonlarını artırdığını duyurdu. Şirket, sahte içeriklerin kamuoyu algısını zayıflatabileceği konusunda uyardı.