Ekonomi

BİST 100’de En Çok Kazandıran 3 Hisse: Enerji Hisseleri Yükseldi

Borsa İstanbul’da geçtiğimiz hafta en çok kazandıran hisseler enerji sektöründen oldu. Borsa yatırımcısına kazandıran ve kaybettiren hisseler belli oldu.

Lüks Markalar İçin Zor Zamanlar: Dior ve Louis Vuitton’da Kayda Değer Düşüş

Lüks sektörü daralmaya başlarken, Dior ve Louis Vuitton gibi markaların satışları düşüşte. LVMH'nin yeni CEO'su Delphine Arnault zorlu bir sınavla karşı karşıya.
spot_imgspot_img

Ekonomik Kriz ve Enflasyon: 100 TL Bozuk Para Oldu!

100 TL’nin piyasa değeri azaldı. Merkez Bankası yeni banknot basımı şartlarını sağlasa da yeni banknot için olumlu bir karar alınmadı.

Özelleştirme Kararı Resmi Gazete’de: Bursa Merinos’un Satışı Onaylandı

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Bursa Merinos markasının Merinos Halı Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 2.9 milyon liraya satışı onaylandı.

Moody’s Fransa’nın Kredi Notunu “Negatif”e Çevirdi: Mali Riskler Artıyor

Moody’s, Fransa’nın kredi notu görünümünü “durağan”dan “negatif”e çevirdi. Mali bozulma ve bütçe yönetimi riskleri endişe veriyor.

2024 Black Friday İndirimi İçin Geri Sayım: Hangi Gün Başlıyor?

2024 Black Friday indirimleri 29 Kasım Cuma günü başlayacak. Efsane Cuma olarak bilinen bu dönemde cazip fırsatlar alışverişçileri bekliyor.

Şehit ve Gazi Çocuklarına Özel Eğitim Yardımı Başvuruları Başladı

Şehit ve gazi çocukları için 2024-2025 eğitim yardımı ödemeleri başladı. Bakan Işıkhan, toplam 351,6 milyon TL’lik destek sağlanacağını açıkladı.

Walmart, Türkiye’de Tedarik Merkezi Kuruyor: İlk Alımlar Mobilya ve Gıdada

Walmart Türkiye'de ofis açıyor ve Türkiye'yi mobilya ve gıda gibi alanlarda tedarik merkezi olarak kullanmayı planlıyor. Yatırımlar artıyor.