ümit özdağ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, popüler görüntülü ve yazılı mesajlaşma platformu Discord‘a yönelik erişim engeli ihtimalini görüştüklerini açıkladı. Sosyal medyada yayılan iddialara göre, Discord’u kullanan kız çocukları bir grup tarafından tehdit, şantaj, zorbalık ve cinsel istismara maruz kaldı. Bu iddialar, sosyal medyada geniş yankı buldu ve bazı kullanıcılar Discord’un erişim engeli ile cezalandırılması gerektiğini savunmaya başladı.

Bir kız çocuğu, X platformunda paylaşılan videoda tehdit edildiğini belirterek “Ben burada yaşamak için çabalıyorum. Sürekli beni tehdit ediyorlar” ifadelerini kullanmış ve bazı kullanıcı isimlerini paylaşmıştı. Bu paylaşım sonrasında, sosyal medya kullanıcıları arasında Discord’un kapatılması yönünde güçlü bir talep oluştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, söz konusu videonun incelendiğini ve olayın bir kurgu olduğunu ifade etse de, sosyal medyada tartışmalar dinmek bilmedi.

ümit özdağ

Erişim Engeli İhtimali Masada

Bu gelişmelerin ardından, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Discord‘a yönelik erişim engeli soruldu. Uraloğlu, AA’ya yaptığı açıklamada, konuya ilişkin olarak İçişleri, Adalet ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıkları ile toplantı yaptıklarını söyledi. Henüz kesinleşmiş bir karar olmadığını belirten Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz.”

Bu açıklama, Discord kullanıcıları arasında büyük yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar platformun yasaklanmasının gereksiz olduğunu savunurken, bazıları ise çocukların güvenliğinin her şeyden önce geldiğini belirtti.

Ebeveynlere Çağrı

Bakan Uraloğlu ayrıca, internet kullanımında ailelere büyük görev düştüğünü vurguladı. Çocukların internet üzerinde girdiği sitelerin ve sosyal medya platformlarının aileler tarafından yakından takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Uraloğlu, şunları ekledi:

“Çocuklarımızı istismar etmek isteyen, zihinlerini karıştırmak isteyen kötü niyetli kişiler olacaktır. Ailelerimiz, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirsinler.”

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.