ümit özdağ

FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği), Filistin‘in İsrail’in uluslararası futboldan men edilmesine yönelik yaptığı başvuruya ilişkin kararını bir kez daha erteledi. Filistin Futbol Federasyonu (PFA) tarafından yapılan çağrıya rağmen, FIFA Konseyi, İsrail’e karşı bir yaptırım kararı almadı.

Karar Bir Kez Daha Ertelendi

Filistin Futbol Federasyonu, Gazze’de devam eden çatışmalar ve insan hakları ihlalleri nedeniyle İsrail’in futboldan men edilmesini talep etmişti. Ancak, FIFA, 3 Ekim‘de yapılması beklenen kararı erteleyerek, süreci belirsizliğe sürükledi. Bu, FIFA’nın kararı ilk kez ertelemesi değil; daha önce de temmuz ve ağustos aylarındaki toplantılarda da karar alınmamıştı.

Ayrımcılık Suçlamalarına Soruşturma

FIFA, Filistin Futbol Federasyonu tarafından İsrail’e yönelik ayrımcılık suçlamalarını ciddiye alarak, disiplin komitesine soruşturma başlatma talimatı verdi. Soruşturma kapsamında, Filistin topraklarındaki İsrail futbol takımlarının İsrail liglerine katılımı da incelenecek.

Filistin’in Talepleri

PFA, nisan ayında FIFA’ya sunduğu başvuruda, İsrail’in insan hakları ihlalleri ve İsrail futbol liginde yaşanan ayrımcılık sebebiyle, İsrail Futbol Federasyonu’nun FIFA üyeliğinin sona erdirilmesini istemişti. Ancak, bu talepler hala sonuçsuz kaldı.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Raphaël Varane 31 Yaşında Futbola Veda Etti

Fransız savunma oyuncusu Raphaël Varane, sürekli sakatlıklar nedeniyle 31 yaşında futbolu bırakma kararı aldı. Varane, kariyeri boyunca birçok büyük başarıya imza attı.

Cinsel İlişki Videosu İddiası Sonrası Elif Karaarslan’dan Abonelerine Özel İçerik

Hakemlikten ihraç edilen Elif Karaarslan, sosyal medya üzerinden ücretli abonelik başlattı. Aylık 59,99 TL karşılığında özel içerikler sunacak.

Zehra Güneş’ten Kadına Şiddete Sert Tepki: “Yaşamak İstiyoruz”

Milli voleybolcu Zehra Güneş, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in katledilmesine sosyal medya üzerinden isyan etti: “Yaşamak istiyoruz.”

Kenan Yıldız, Cengiz Ünder’in Rekorunu Kırarak Tarihe Geçti

Cengiz Ünder’in Şampiyonlar Ligi’nde gol atan en genç Türk futbolcu rekoru, Juventus’un genç yeteneği Kenan Yıldız tarafından kırıldı. Detaylar haberimizde…