ümit özdağ

Bir trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci‘nin ölümüne sebep olan olay, bugün yeniden gündeme taşındı. Kazanın ardından oğlunu ABD‘ye kaçıran Eylem Tok, iade davasında hakim karşısına çıktı. Oğuz Murat Aci’nin ailesi, mahkemeye yazılı olarak sundukları mektuplarla adalet talebinde bulunurken, dava ileri bir tarihe ertelendi.

Kazanın Ardından Eylem Tok ABD’ye Kaçtı

Eylem Tok’un Davasında Şok Karar! Aci Ailesinin Mektubu Mahkemeye Sunuldu

İstanbul’da, ehliyetsiz araç kullanan Timur Cihantimur, hızla ilerlerken kontrolünü kaybederek Oğuz Murat Aci‘ye çarpmış ve trajik kazanın ardından Aci hayatını kaybetmişti. Olay sonrası Cihantimur’un annesi Eylem Tok, oğlunu Amerika Birleşik Devletleri’ne kaçırdı. Aci ailesi, bu sorumsuz davranışın ardından adalet arayışına girdi ve Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesi için hukuki mücadele başlattı.

Aci Ailesinin Mahkemeye Sunulan Mektupları

Duruşma öncesinde, Oğuz Murat Aci’nin ailesi, yürek burkan mektuplarını mahkemeye sundu. Ailenin avukatı Burak Erden, mektupları mahkemeye iletti. Pervin Aci ve Şükriye Aci, acı dolu mektuplarında, oğullarının ölümünün ardından yaşadıkları büyük trajediyi ve adalet taleplerini yargıçla paylaştı.

Pervin Aci’nin Yürek Yakan Mektubu

Pervin Aci, oğlu Oğuz Murat Aci’yi kaybetmenin acısını dile getirdiği mektubunda, “Saygıdeğer Yargıç Donald J. Cabell, bugün size sadece bir dilekçe sahibi olarak değil, sevgili oğlunu kaybetmiş kederli bir anne olarak yazıyorum” ifadelerini kullandı. Oğlunun hayata veda etmesine neden olan bu kazanın ne kadar önlenebilir olduğunu vurgulayan Aci, adaleti sağlayacak her türlü hukuki adımın atılmasını talep etti.

Aci, mektubunda ayrıca “Oğlum Oğuz Murat Aci’nin trajik ölümü, hiçbir kelimenin tam olarak ifade edemeyeceği kadar büyük bir acıdır. Oğlum nazik, sevgi dolu ve sorumluluk sahibi bir genç adamdı” diyerek oğlunun kişiliğine ve kaybının ailesi üzerinde yarattığı derin acıya dikkat çekti.

Kaza ve Sonrasında Yaşananlar

Kazanın yaşandığı gün, henüz 17 yaşında olan ve ehliyeti bulunmayan Timur Cihantimur, babasına ait aracı kontrolsüz bir şekilde kullanıyordu. Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan bu dikkatsiz davranış, ailenin büyük bir trajedi yaşamasına sebep oldu. Pervin Aci, oğlunun ölümünün tamamen önlenebilir bir kaza sonucu olduğunu vurgularken, “O gün, hayatının en güzel anlarını yaşaması gerekirken, bu düşüncesiz eylem nedeniyle hayattan koparıldı. Bir eş, kocasız kaldı; küçük bir çocuk, babasını kaybetti ve ben de oğlumu kaybettim” ifadeleriyle acısını dile getirdi.

İade Davası Ertelendi

Bugün görülen duruşmada, Eylem Tok hakkında karar verilmesi beklenirken, dava ileri bir tarihe ertelendi. Aci ailesi, davanın sonucunu sabırsızlıkla beklerken, Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesi konusunda alınacak kararı umutla bekliyor. Aci ailesinin avukatı, davanın takipçisi olduklarını belirterek adaletin sağlanması için gerekli tüm adımların atılacağını ifade etti.

Adalet Arayışı Sürüyor

Oğuz Murat Aci’nin ailesi, oğullarının hayatını kaybetmesine neden olan bu trajik olayın ardından adalet arayışlarını sürdürüyor. Eylem Tok’un kaçış sürecinin ardından Türkiye’ye iade edilip edilmeyeceği büyük bir merak konusu. Mahkemenin vereceği karar, sadece Aci ailesi için değil, tüm toplum için adaletin tecellisi adına büyük önem taşıyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.