Guardiola, Milliyetçi Soruya Tepki Gösterdi: “İsrail ve Gazze’ye Bakın”

ep Guardiola, basın toplantısında Thomas Tuchel ile ilgili sorulan milliyetçi temalı bir soruya sinirlendi. İsrail ve Gazze örneğini göstererek açık fikirli olmanın önemine dikkat çekti.

Saddam Hüseyin’in Devrilmesi Öncesine Benzeyen Gerilim: İran ve İsrail

Ortadoğu’daki gerilim, Saddam Hüseyin’in devrilmesi öncesindeki ortamı hatırlatıyor. İsrail ve İran arasındaki tırmanan kriz, geniş çaplı bir savaşa yol açabilir mi?

İsrail Dışişleri Bakanı Katz: Hamas Lideri Sinvar Öldürüldü!

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürüldüğünü açıkladı. Hamas’tan henüz bir yanıt gelmedi.

Mehdi Hasan, İsrail’in BM’den Çıkarılması Gerektiğini Yazdı

The Guardian yazarı Mehdi Hasan, İsrail’in BM’ye yönelik saldırgan tutumunu ele alarak, İsrail’in BM’den çıkarılması gerektiğini savundu.

Petrol Fiyatlarında Artış: İsrail ve İran Arasındaki Misilleme Tehdidi

İsrail’in İran’a yönelik olası misillemesi, küresel petrol piyasalarını tehdit ediyor. Enerji arzında kesintiler yaşanabilir ve petrol fiyatlarında hızlı bir artış görülebilir.

İHA Saldırısı İsrail’i Vurdu: Savunma Sistemleri Devreye Girmedi!

İsrail’in merkezine yapılan patlayıcı yüklü İHA saldırısı, hava savunma sistemlerinin devreye girmemesi nedeniyle büyük bir güvenlik açığını ortaya koydu. Saldırıda en az 39 kişi yaralanırken, savunma zaafları tartışma yarattı.

İsrail’in “Yeni Ortadoğu” Tasarımı: Jeopolitik Hedefler

İsrail’in “Yeni Orta Doğu” vizyonu, Filistin topraklarının sömürgeleştirilmesi ve İran’ın etkisinin zayıflatılmasını içeriyor. Bölgedeki ekonomik ve askeri stratejiler bu hedeflere hizmet ediyor.

FIFA, İsrail’e Yaptırım Kararını Erteledi: Ayrımcılık İddiaları Soruşturulacak

FIFA, İsrail’in uluslararası futboldan men edilmesine yönelik Filistin’den yapılan başvuruyu bir kez daha erteledi. Ayrımcılık iddialarına yönelik soruşturma başlatıldı.

ABD’li Doktorlardan Biden’a: Gazze İçin Silah Ambargosu Çağrısı

Gazze’de görev yapmış 99 ABD’li doktor, Biden hükümetine silah sevkiyatını durdurma ve uluslararası ambargo çağrısında bulundu. Mektupta, Gazze’de askeri faaliyet olmadığını belirttiler.

Hamaney’den Tüfekle Hutbe: İsrail’e Savaş Tehdidi!

İran dini lideri Ayetullah Hamaney, yanında tüfekle çıktığı hutbede İsrail’e savaş mesajı verdi ve gerekirse Tel Aviv’i tekrar vuracaklarını söyledi.