Londra’da Gazze Protestosu: Picasso Tablosuna Gazze’den Fotoğraf Yapıştırdılar

Gazze saldırılarına tepki gösteren aktivistler, Londra’daki Ulusal Galeri’de sergilenen Pablo Picasso’nun “Le Maternite” tablosuna Gazze’den bir fotoğraf yapıştırarak İsrail’e silah ambargosu çağrısında bulundu.

İsrail’in “Yeni Ortadoğu” Tasarımı: Jeopolitik Hedefler

İsrail’in “Yeni Orta Doğu” vizyonu, Filistin topraklarının sömürgeleştirilmesi ve İran’ın etkisinin zayıflatılmasını içeriyor. Bölgedeki ekonomik ve askeri stratejiler bu hedeflere hizmet ediyor.

FIFA, İsrail’e Yaptırım Kararını Erteledi: Ayrımcılık İddiaları Soruşturulacak

FIFA, İsrail’in uluslararası futboldan men edilmesine yönelik Filistin’den yapılan başvuruyu bir kez daha erteledi. Ayrımcılık iddialarına yönelik soruşturma başlatıldı.

MGK, İsrail’in Hukuk Tanımazlığını Kınadı: Türkiye’den Lübnan’a Tam Destek

MGK Bildirisi’nde, Türkiye’nin İsrail’in insanlık dışı saldırılarına karşı Lübnan halkının yanında olduğu ve terörle mücadelede kararlılıkla ilerlediği vurgulandı.

Ümit Özdağ’dan Mustafa Destici’ye Sert ‘Türklük’ Cevabı

Ümit Özdağ, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin Türklüğünü sorgulayan açıklamalarına çok sert bir yanıt verdi. Özdağ, Filistin meselesinden Türklüğüne kadar Destici’ye sert eleştirilerde bulundu.

Abbas’tan BM’de Sert Çıkış: Gazze İsrail’e Bırakılmayacak

Mahmud Abbas, BM’de yaptığı konuşmada Gazze’yi terk etmeyeceklerini ve savaşın bitmesi gerektiğini vurguladı. “Gazze’nin tek karışı bile İsrail’e verilmez” dedi.

Hakan Fidan’dan Uyarı: Daha Geniş Bir Çatışma Riskiyle Karşı Karşıyayız

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 toplantısında geniş çatışma riskine dikkat çekerek, Filistin halkına yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu vurguladı.