Türkiye’nin Almanya’ya İhracatı Zirvede: Otomotiv Başı Çekiyor

Türkiye’nin eylül ayındaki ihracat verilerine göre, Almanya en fazla ihracat yapılan ülke olmaya devam ediyor. Otomotiv sektörü başı çekerken, Avrupa pazarındaki güçlü ticaret dikkat çekiyor.

Almanya’dan Türkiye’ye 40 Eurofighter İçin Onay Çıktı

Türkiye’nin Eurofighter savaş uçakları talebi için Almanya’dan yeşil ışık! İlk aşamada 24 adet uçak alınacak, toplam sayı 40’a ulaşacak. Detaylar yazımızda.

Almanya’da Türk Göçmenlere Sosyal Yardımlar Kesiliyor

Almanya’da hükümet, kaçak göçle mücadele kapsamında Türklere yapılan yardımları kesme kararı aldı. İlticacılar için yeni kurallar ve detaylar haberimizde.

Almanya’da Köpek Vergisinde Rekor Gelir: 421 Milyon Euro!

Almanya’da 2023 yılında köpek vergisi gelirleri yüzde 1,6 artışla 421 milyon euroya ulaşarak rekor kırdı. Köpek sahibi olmanın maliyeti de arttı.

Almanya’da Kurallara Uymayan Tır Şoförüne 52 Bin Euro Ceza

Almanya’da kuralları ihlal eden Rumen tır şoförüne 52 bin Euro para cezası kesildi. 24 saati aşkın sürüş süreleri, Almanya’nın trafik kurallarını ihlal ettiği için bu ağır cezayı getirdi.

Almanya, Türkiye Vatandaşlarını Sınır Dışı Ediyor: İlk Etapta 200 Kişi

Almanya, 200 Türkiye vatandaşını sınır dışı etmeye hazırlanıyor. Haftada 500 kişiye kadar ulaşabilecek bu süreçte, Türkiye işbirliği yapmaya devam ediyor.

Türkiye Turizmde Zirve Yapıyor: 8 Ayda 40 Milyon Ziyaretçi!

Türkiye, 2024 yılının ilk 8 ayında 40 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı. Turizmde büyük artışla en çok ziyaretçi Rusya, Almanya ve İngiltere’den geldi.