ümit özdağ

Eskişehir merkezli operasyonda, sosyal medya hesapları üzerinden yüksek kazançlı yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 40 şüpheli adliyeye sevk edildi. Zanlıların, bilişim sistemleri ve banka aracılığıyla dolandırıcılık yaparak büyük bir ağ kurdukları ortaya çıktı.

Yüksek Kazanç Vaadiyle Dolandırıcılık

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Şüpheliler, sosyal medya platformlarında “yüksek kazanç”, “forex kazanç” ve “yatırım temsilcisi” gibi başlıklar altında mağdurları internet sitelerine yönlendirerek dolandırıcılık yaptılar. Zanlıların 23 paravan şirket kurarak 112 kişiyi mağdur ettikleri belirlendi.

2,5 Milyar Liralık Hacme Ulaşan Dolandırıcılık

Şüphelilerin banka hesaplarına bloke konulurken, bu hesapların 2023-2024 yıllarında yaklaşık 2,5 milyar liralık hacme ulaştığı tespit edildi. Zanlılar, EskişehirAdanaAnkaraİstanbulİzmir gibi birçok ilde eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı. Ayrıca bir zanlı Gürcistan’a, diğeri ise Yunanistan’a kaçmak üzereyken yakalandı.

Adliyeye Sevk Edildiler

Emniyette işlemleri tamamlanan 24 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında Eskişehir Adalet Sarayı‘na getirildi. Diğer 16 zanlı ise gözaltına alındıkları illerde adliyeye sevk edildi. Operasyonda çok sayıda dijital materyal, sahte banka kartları ve kullanıma hazır sim kartlar ele geçirildi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.