ümit özdağ

ABD’nin New York şehri, son günlerde Türkiye’den gelen rüşvet iddialarıyla çalkalanıyor. Geçtiğimiz haftalarda New York Belediye Başkanı Eric Adams‘ın, Türkiye’den rüşvet olarak binlerce dolarlık lüks hediyeler ve birinci sınıf uçak biletleri aldığı iddiaları gündemdeydi. Şimdi ise Brooklyn İlçe Başkanı Antonio Reynoso, Türk yetkililerin göreve geldikten sonra kendisine de rüşvet vermeye çalıştığını öne sürdü.

Reynoso’nun İddiaları

Brooklyn İlçe Başkanı Antonio Reynoso, göreve geldikten sonra Türk hükümetinin kendisine ve ekibine hediyeler göndermeye çalıştığını iddia etti. Reynoso, yemin töreni sonrası Türk hükümetinin kendisine bir porselen çay takımıgönderdiğini, ancak bu hediyeyi geri çevirdiğini belirtti. Reynoso, bu olayın ardından kendisine teklif edilen Türkiye seyahatini de kabul etmediğini açıkladı.

Reynoso, yerel bir televizyon kanalına verdiği demeçte, bu hediyelerin kendisiyle iyi ilişkiler kurma amacı taşıdığını düşündüğünü belirtti. İlçe başkanı, “Görünen o ki, Adams’ın makamı geçmişte Türk yetkililere böyle bir imkan vermişti. Şimdi baktığımda, benimle de aynı yolu izlemeye çalıştıklarını fark ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türk Yetkililerle İlişkiler

ABD’li yetkili, Türk Konsolosluğu’nun New York’taki seçilmiş isimlere nasıl yaklaşılması gerektiğini bilmesi gerektiğini söyledi. Reynoso, “Türk yetkililerin ne yapıp ne yapamayacaklarını çok iyi bildiklerini düşünüyorum. Adams ile olan geçmişe baktığımızda, bana da benzer bir yaklaşım sergilediklerini fark ettim” diye konuştu.

Eric Adams’a Yönelik Suçlamalar Devam Ediyor

Reynoso’nun açıklamaları, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkındaki rüşvet iddialarının gündemde olduğu bir dönemde geldi. Adams, Türk yetkililerden kişisel menfaat sağladığı ve New York’taki Türkevi binasının yangın denetiminden geçmeden açılmasını sağladığı suçlamalarıyla karşı karşıya. İddialara göre Adams, binlerce dolarlık lüks hediyeler ve birinci sınıf uçak biletleri aldı. Ancak Adams, bu suçlamaları kesin bir dille reddediyor.

Adams, daha önce Brooklyn İlçe Başkanı olarak görev yapmış ve benzer suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı. Marty Markowitz ise 2011 yılında Türkiye’ye eşiyle birlikte ücretsiz uçak bileti kabul ettiği için 20 bin dolar para cezası almıştı. Markowitz, bunun bir iş seyahati olduğunu savunmuştu, ancak bu olay da Türkiye’nin ABD’deki yetkililere yönelik tartışmalı hediye ve rüşvet iddialarını gündeme taşımıştı.

Türk Yetkililerin Hediye Tartışmaları

Bu tür hediyeleşme olayları, Türk hükümetinin ABD’deki yerel yetkililere yönelik ilişkilerinde daha önce de gündeme gelmişti. Özellikle Türkevi binasıyla ilgili çıkan iddialar, Türkiye ile ABD arasında yeni bir tartışma konusu yaratmış durumda. Reynoso’nun açıklamaları, bu tartışmaların daha da büyümesine neden olabilir.

ABD’de yerel yetkililer ve Türkiye arasındaki bu iddiaların daha ne kadar süreceği ve nasıl sonuçlanacağı ise merakla bekleniyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.