Erdoğan, Meloni ile Görüştü: LGBT Karşıtı Politikalar Gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İtalya’nın LGBT savunucuları karşısında aile değerlerini ön plana çıkaran politikalarını övdü ve bu konudaki yaklaşımları için Meloni’ye teşekkür etti. Görüşmede ayrıca iki ülke arasındaki ilişkiler ve Orta Doğu’daki gelişmeler de ele alındı.

Türkiye-İtalya İlişkileri Güçleniyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ve Meloni, Türkiye-İtalya ilişkilerini daha da güçlendirme noktasında kararlılıklarını dile getirdiler. Özellikle savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda ikili ticaret hacminin artırılması gerektiğine vurgu yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin stratejik ortaklıklarını pekiştirmek adına atılacak kararlı adımların, ilişkilerin daha da ileriye taşınmasını sağlayacağını belirtti.

İsrail’in Saldırılarına Ortak Tepki

Görüşmenin ana gündem maddelerinden biri de İsrail’in Orta Doğu’da gerçekleştirdiği saldırılar oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in uyarılara kulak asmadan bölgedeki ateş çemberini genişlettiğini ve bu saldırganlığın durdurulması için uluslararası toplumun ortak hareket etmesinin gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin Birleşmiş Milletler nezdinde başlattığı İsrail’e silah satışının durdurulması yönündeki girişime İtalya’nın destek vermesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Erdoğan: “Filistin ve Lübnan’a Yönelik Saldırılar Kabul Edilemez”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede ayrıca İsrail’in yalnızca Filistin topraklarına değil, aynı zamanda Lübnan ve BM misyonlarına yönelik saldırılarının da kabul edilemez olduğunu ifade etti. Erdoğan, Türkiye’nin bölgedeki barış çabalarını sürdüreceğini ve İtalya’nın İsrail’in saldırgan tutumuna karşı gösterdiği tepkilerin Türkiye tarafından olumlu karşılandığını söyledi.

Aile Değerlerine Vurgu

Görüşmenin bir diğer önemli konusu ise İtalya’nın LGBT karşıtı politikaları oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğanİtalya Başbakanı Meloni’nin aile değerlerini ön plana çıkaran yaklaşımlarını memnuniyetle karşıladığını belirterek, bu konudaki duruşundan ötürü teşekkür etti. Erdoğan, Türkiye’nin de benzer şekilde aile kavramına büyük önem verdiğini ve bu ortak değerlerin korunmasının toplumlar için kritik olduğunu vurguladı.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…