MEB’den Cumhuriyet Bayramı İçin 1.5 Günlük Tatil Kararı

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu: 28-29 Ekim tarihlerinde tüm okullarda 1.5 gün tatil ilan edildi. 28 Ekim Pazartesi öğleden sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda öğrenciler ara tatilde olacak.

Mesleki Ortaokul Kapılarını Açtı: Öğrenciler İlk Derslerini Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı mesleki ortaokul projesi kapsamında, Sivas’ta açılan mesleki ortaokul, öğrencilere erken yaşta mesleki eğitim fırsatı sunuyor.

Eğitimde Fahiş Fiyatlar: Özel Okullar Son 1 Yılda Kan Kaybediyor!

Türkiye’de özel okulların 24 yılda yüzde 1000’den fazla arttığı görülürken, 2023 yılında fiyat artışları nedeniyle özel okullara olan talebin azaldığı gözlemlendi.

Özgür Özel’in Talimatıyla Okullarda Su Sebili Dönemi

CHP lideri Özgür Özel’in çağrısıyla okullarda su sebili uygulaması yaygınlaşıyor. Bahçelievler Belediyesi, devlet okullarında projeyi başlattı.

Aksaray Üniversitesi’nde 2 Öğrenciye 17 Akademisyen Eğitim Veriyor

Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne bu yıl sadece 2 öğrenci yerleşti. 17 akademisyen, 2 öğrenciye özel ders niteliğinde eğitim veriyor.

Sabancı Vakfı’ndan Cesaret Dolu Bir Çağrı: “Kız Ki Büyüsün Hayallerin”

Sabancı Vakfı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ne özel bir film ile kız çocuklarının eğitim ve eşitlik mücadelesine dikkat çekiyor. #SenKızBizYanındayız.

Eğitimde Kriz: Okula Gitmeyen Çocukların Sayısı Rekor Seviyede

Eğitim dışındaki çocuk sayısı yüzde 38,4 artarak 612 bine ulaştı. Ekonomik kriz ve sosyoekonomik etkenler bu artışın en büyük nedenleri arasında.

E-Devlet Üzerinden Burs/Kredi Başvuruları Başladı: Son Gün 13 Ekim

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi burs/kredi başvurularını başlattı. Başvurular e-Devlet üzerinden 13 Ekim’e kadar yapılabilecek.

Eğitimde Fırsat Eşitliği: Çankaya Belediyesi’nden Öğrencilere Büyük Destek

Çankaya Belediyesi, Çankaya Akademi ve Dijital Akademi ile 6 bin 250 öğrenciye LGS ve YKS hazırlık kurslarıyla destek sağlıyor. Eğitimde fırsat eşitliği amaçlanıyor.

YÖK, Üniversite Sistemi Değişiyor İddialarını Yalanladı

YÖK, üniversite sistemi değişikliği iddialarını yalanladı ve bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Geleceğe yönelik projeler ise üniversitelerin gelişimine odaklanıyor.