ümit özdağ

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in katledilmesine ilişkin sosyal medya paylaşımı nedeniyle Ebubekir Sofuoğluhakkında soruşturma başlatıldı. Kadınlara yönelik ayrımcı açıklamalarıyla bilinen Sofuoğlu, son paylaşımıyla tepkilerin odağı oldu.

SAÜ’den Resmi Açıklama

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü, daha önce kadınlara yönelik ayrımcı ve nefret içerikli açıklamalarıyla tepki çeken öğretim üyesi Ebubekir Sofuoğlu hakkında yeni bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Sofuoğlu, İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in Semih Çelik tarafından katledilmesi üzerine yaptığı paylaşım nedeniyle hedef haline geldi.

SAÜ’nün yaptığı açıklamada, Sofuoğlu’nun daha önce “Taşıdığı sıfatın gerektirdiği özen yükümlülüğüne aykırı, genel ahlak ve edep dışı tutum ve davranışlarda bulunmak” suçundan kınama cezası aldığı hatırlatıldı. Sofuoğlu hakkında devam eden bir başka disiplin ve ceza soruşturmasının da sürdüğü belirtildi.

Sofuoğlu’nun Paylaşımı Tepki Çekti

Sofuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada cinayetlere ilişkin, “Eğer bu kızcağız İslam hassasiyeti ile yetiştirilmiş olsaydı, bu katille hiç tanışmayacaktı” ifadelerini kullanarak, kadın cinayetlerine dair tartışmalı bir görüş dile getirdi. Bu açıklama, kamuoyunda büyük tepki topladı ve Sofuoğlu’nun, katledilen kadınların ölümünü dini bir çerçevede değerlendirmesi eleştirildi.

SAÜ’den Başsağlığı Mesajı

Sakarya Üniversitesi, yaptığı açıklamada, “19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in katledilmesi üniversitemizde derin üzüntü yaratmıştır. Ailelerinin acısını paylaşıyor ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” ifadesine yer verdi. Sofuoğlu hakkında bu son soruşturmayla birlikte, toplamda dördüncü kez soruşturma açıldığı belirtildi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.