ümit özdağ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkındaki iddianamede yer alan Türkevi ve Türk diplomatik misyonuyla ilgili iddialara yazılı açıklama ile yanıt verdi. Keçeli, Türkiye’nin yurt dışındaki temsilciliklerinin görevlerini Viyana Sözleşmelerine ve uluslararası diplomatik teamüllere uygun olarak ifa ettiğini vurgulayarak, “Herhangi bir ülkenin içişlerine karışmamız söz konusu olamaz” dedi.

Türkevi’ne Yönelik İddialara Cevap

ABD’de, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında hazırlanan savcılık iddianamesinde, Türkevi’nin hizmete girme süreci ve Türk yetkililerle ilgili birtakım iddialar gündeme geldi. Keçeli, bu iddialara karşı net bir duruş sergileyerek, temsilciliklerin görevlerini uluslararası hukuka uygun bir şekilde yerine getirdiğini belirtti.

Viyana Sözleşmesine Atıf

Keçeli, açıklamasında, Türkiye’nin yurt dışındaki diplomatik misyonlarının Viyana Sözleşmeleri çerçevesinde hareket ettiğini ve bu bağlamda her türlü uluslararası hukuka uyduğunu vurguladı. Ayrıca, New York’ta devam eden hukuki sürecin yakından takip edildiğini ve Türkiye’nin bu süreçteki haklarını saklı tuttuğunu ifade etti.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.