ümit özdağ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çocuklara yönelik şantaj ve istismar gibi iddialarla gündeme gelen sosyal medya platformu Discord’a getirilen erişim engeline ilişkin açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Discord’un kapalı bir sistem olduğunu belirterek, güvenlik birimlerinin platform üzerinde her türlü sorgulamayı gerçekleştiremediğini ifade etti. Şikayetler doğrultusunda müdahalede bulunabildiklerini söyleyen Bakan, IP adresleri gibi bilgilerin paylaşılmadığıgerekçesiyle platforma erişim engeli getirildiğini hatırlattı.

Uraloğlu, Discord’un erişime kapatılmasının ardından toplumdan olumlu geri dönüşler aldıklarını dile getirdi. “Toplumun büyük bir kesiminden bu tür platformların kapatılmasına yönelik talep geldi” diyerek, “Toplumumuzu korumak için her türlü adımı atacağız” açıklamasında bulundu. Bu açıklama, başka bir yayın platformu olan Twitch‘in kapatılıp kapatılmayacağına dair soruları gündeme getirdi.

Twitch’e Erişim Engeli Gelecek mi?

Bakan Uraloğlu, Twitch’in kapatılıp kapatılmayacağı sorusuna ilişkin net bir yanıt vermese de, platformların topluma zarar vermesi durumunda her türlü önlemi alacaklarını vurguladı. Özellikle çocukların ve gençlerin korunması amacıyla sosyal medya ve dijital platformlara daha sıkı denetimler getirilebileceğinin sinyalini verdi.

ümit özdağ

Discord’a Erişim Engeli Neden Getirildi?

Discord, kapalı bir sistem olması ve güvenlik birimleriyle bilgi paylaşmayı reddetmesi nedeniyle erişime kapatıldı. Uraloğlu, platform üzerinden yapılan şikayetlerin değerlendirildiğini ve bu doğrultuda adım attıklarını belirtti. IP adresleri gibi bilgilerin paylaşılmaması, bu tür platformlarda denetim yapılmasını zorlaştıran bir faktör olarak öne çıkıyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.