Virgin River

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Hindistan’ın Türkiye’nin BRICS üyeliği başvurusunu veto ettiği yönündeki iddialara açıklık getirdi. Alman BILD gazetesinde yer alan haberde, Hindistan’ın Türkiye’nin BRICS’e katılımını Pakistan ile olan yakın ilişkilerini gerekçe göstererek kabul etmediği belirtilmişti. Ancak DMM, bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.

BRICS Zirvesi ve Resmi Açıklama

DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı basın organlarında yer alan “Hindistan, Türkiye’nin BRICS üyelik başvurusunu veto etti” iddiasının doğru olmadığı belirtildi. Açıklamada, Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın da katıldığı BRICS Zirvesi‘nde, topluluğun genişlemesiyle ilgili bir sürecin ele alınmadığı vurgulandı.

DMM, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

“Zirvede BRICS topluluğunun genişlemesiyle ilgili süreç ele alınmamıştır. Dolayısıyla Hindistan’ın Türkiye’nin BRICS üyeliğine engel olduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Resmi kaynaklar dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz.”

BILD Gazetesinin İddiaları

Alman BILD gazetesinde yer alan haberde, Hindistan’ın, Türkiye’nin BRICS üyelik talebini, Türkiye’nin Pakistan ile olan yakın ilişkileri sebebiyle veto ettiği ileri sürülmüştü. Haberde, BRICS üyeliği için oybirliği gerektiği ve bu birliğin sağlanamadığı iddia edilmişti. Ancak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bu haberlerin asılsız olduğunu ve zirvede böyle bir konunun gündeme gelmediğini belirtti.

BRICS Topluluğu ve Üyelik Süreci

BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) topluluğu, dünya ekonomisinde önemli bir yer tutan beş büyük ülkenin oluşturduğu bir işbirliği platformudur. Türkiye’nin bu topluluğa üyelik süreciyle ilgili resmi açıklamalarda, henüz herhangi bir başvurunun yapılmadığı ve bu konunun zirvede gündeme getirilmediği ifade edildi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

İran, Nasrallah’ın Ölümü Nedeniyle 5 Gün Yas İlan Etti

İran, Hizbullah lideri Nasrallah’ın ölümünün ardından 5 günlük yas ilan etti. Ali Hamaney, Nasrallah’ın ölümünü “direniş cephesi için büyük kayıp” olarak nitelendirdi.

Hizbullah, Genel Sekreter Nasrallah’ın Ölümünü Doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldüğünü doğruladı. Detaylar haberimizde.

Ömer bin Ladin Fransa’dan Sınır Dışı Edildi: Ülkeye Girişi Yasaklandı

Fransa, Usame bin Ladin’in oğlu Ömer bin Ladin’i terörü övdüğü gerekçesiyle sınır dışı etti ve ülkeye girişini yasakladı.

ABD – Rusya Gerilimi Diddy Skandalıyla Büyüyor: FBI Her Şeyi Biliyordu

Sean ‘Diddy’ Combs’un seks ticareti skandalı ABD ile Rusya arasında gerilim yarattı. Rusya, FBI ve Beyaz Saray’ın bu skandalı sakladığını iddia etti.