ümit özdağ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Lübnan’a yönelik son saldırıları hakkında sosyal medya platformu X üzerinden sert bir açıklama yaptı. Erdoğan, İsrail’in Lübnan’da gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, uluslararası toplumu bu saldırılara karşı harekete geçmeye çağırdı. Cumhurbaşkanı, İsrail’in Lübnan halkına yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi ve yaralılara acil şifalar diledi.

Erdoğan, paylaşımında şunları söyledi:

“İsrail’in, 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü soykırım, işgal ve istila politikasının yeni hedefinde Lübnan ve Lübnan halkı vardır. İsrail’in vahşi saldırıları sonucunda son bir hafta içerisinde aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Lübnanlı katledilmiştir. Vicdan sahibi hiç kimse böyle bir katliamı kabul edemez, mazur ve meşru göremez.”

Bu sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in bölgedeki saldırgan tutumunun uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti ve saldırılara karşı Lübnan halkı için desteğini dile getirdi.

İsrail’e Karşı Uluslararası Tepki Çağrısı

Erdoğan, İsrail’in sadece Filistin’de değil, Lübnan‘da da geniş çaplı saldırılar düzenlediğini ve bu saldırıların artık durdurulması gerektiğini ifade etti. “İsrail’in, Gazze ve Ramallah’ta uyguladığı cinnet siyasetini Lübnan’a ve diğer bölge ülkelerine yayma girişimlerine artık ‘dur’ denilmelidir” diyen Erdoğan, özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve insan hakları kuruluşlarını harekete geçmeye davet etti.

Bu saldırıların uluslararası arenada görmezden gelinmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, İsrail’in saldırılarının arkasındaki güçlerin de bu duruma seyirci kalmaması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin bu zor günlerinde Lübnan halkınınve hükümetinin yanında olacağını tekrarlayan Cumhurbaşkanı, İslam dünyası‘na da çağrıda bulunarak daha kararlı bir duruş sergilemeleri gerektiğini ifade etti.

Hayatını Kaybedenlere Başsağlığı Mesajı

Erdoğan, İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenler için taziye mesajı verdi. “İsrail’in Lübnan’a yönelik insanlık dışı saldırılarını bir kez daha lanetliyor; saldırılarda hayatını kaybeden tüm Lübnanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu açıklamalar, Türkiye’nin bölgedeki diplomatik duruşunu bir kez daha net bir şekilde ortaya koyarken, İsrail’in saldırılarına karşı uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye davet etti.

Nasrallah’ın Hayatını Kaybettiği İddiaları

İsrail, 27 Eylül Cuma günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Bu iddialar, bölgede tansiyonun daha da yükselmesine sebep olurken, Lübnan’da halk arasında büyük bir öfke dalgası yarattı. Ancak bu iddia henüz bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmış değil.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.