ümit özdağ

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni yasama yılı açılışındaki İsrail açıklamalarını değerlendirdi. Çandar, Erdoğan’ın “İsrail’in Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarıdır” sözlerinin “gerçek dışı ve gayri ciddi”olduğunu belirtti.

“İsrail’in Türkiye’ye Yönelik Bir Tehdidi Yok”

Çandar, Erdoğan’ın “Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin” Türkiye’ye yönelik bir tehdit oluşturduğu iddialarını eleştirerek, bu söylemlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Çandar, İsrail devletinin kurucu ideolojisi olan Siyonizm’in, yalnızca Filistin topraklarında bir Yahudi ulus devleti kurmayı hedeflediğini belirtti ve Türkiye’ye yönelik herhangi bir tehdidin söz konusu olmadığını vurguladı.

“Yeni Bir Beka Sorunu Yaratma Çabası”

DEM Partili Çandar, Erdoğan’ın sözlerinin, mevcut sorunları arka plana atarak yeni bir beka sorunu yaratma çabasıolduğunu dile getirdi. “Bu tür söylemler millî birlik ve beraberliğimize zarar veriyor” diyen Çandar, Erdoğan’ın ifadelerinin “Siyonist İsrail’e hizmet etmekle suçlamaya” kadar gidebileceği tehlikesine dikkat çekti.

Çandar’ın Filistin Duruşu

Filistin Kurtuluş Örgütü kimliği taşıyan tek milletvekili olduğunu hatırlatan Çandar, Türkiye’nin Filistin davasına verdiği desteğin her zaman önemli olduğunu, ancak gerçek dışı söylemlerle uluslararası ilişkilerin gerilmemesi gerektiğini savundu.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.