MasterChef Türkiye’nin sevilen İtalyan jürisi Danilo Zanna, İstanbul’un en popüler noktalarından biri olan Bağdat Caddesi’nde yeni bir mekan açtı. Türkiye’de altı restoran sahibi olan Danilo Şef, bu yeni yatırımıyla da dikkat çekmeyi başardı. Özellikle Somer Şef’in restoran fiyatları gündemden düşmezken, Danilo Şef’in fiyatları da oldukça merak konusu oldu.
Yeni Restoran Konsepti: İtalya’dan İstanbul’a
Sempatik ve enerjik tavırlarıyla Türk izleyicisinin gönlünde taht kuran Danilo Zanna, yeni restoranıyla ilgili detayları paylaşmaktan geri durmuyor. Mekanın Milano konsepti ile hizmet vereceğini belirten Zanna, “Orada Milano konsept yapıyoruz. Çok güzel olacak,” ifadelerini kullandı. İstanbul’un Bağdat Caddesi’nde açılan bu yeni mekanın, özgün konseptiyle lezzet tutkunlarının ilgisini çekeceği şimdiden belli oldu.
Üstelik Danilo Şef, yeni projeleri hakkında da ilginç bir hayalini dile getirdi. Zanna, “Aslında İtalya’da bir börekçi açmayı hayal ediyorum. İnanılmaz tutacağını düşünüyorum. Ben İtalya’da Türkiye’de olduğu kadar meşhur değilim ama popülaritem hızla artıyor,” dedi. Bu açıklama, Danilo Şef’in farklı kültürleri bir araya getirme hevesini gözler önüne seriyor.
Fiyatlar Dudak Uçuklatıyor!
Danilo Zanna’nın açık mutfak konseptiyle tasarlanan restoranı, fiyatlarıyla da gündeme oturdu. Mynet’in haberine göre, kruvasanların fiyatları sosyal medyada yankı buldu. İşte o merak edilen fiyatlar:
- Croissant Sandwich (Kruvasan Sandviç): 315 TL
- Royal Croissant: 190 TL
- Danish: 180 TL
- Latte: 125 TL
- Çay: 75 TL
Bu fiyatlar, yemek tutkunlarının yorumlarına sebep olurken, restoranın lüks konsepti dikkat çekmeye devam ediyor.
Somer Şef’ten Fiyat Yorumu
Öte yandan, bir diğer MasterChef jürisi Somer Şef de restoran fiyatlarıyla konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde Hülya Avşar’ın programına konuk olan Somer Şef, restoranındaki fiyatlarla ilgili ilginç bir açıklamada bulundu. Hülya Avşar, “Orta tabaka değil de asgari ücretle çalışan insanlar senin dükkanına gidemezler, değil mi?” diye sorunca, Somer Şef şu cevabı verdi:
“Ya, bizim öyle çok yüksek değil fiyatlarımız. Ben özellikle bistro seviyesinde tutmaya çalıştım. Öyle lüks denilecek bir restoran değil ama tabii ki kişi başı 2000-3000 TL tutar,” diye konuştu. Bu yanıt, Somer Şef’in mekanı hakkında da tartışmaları beraberinde getirdi.