ümit özdağ

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in İran’a karşı nasıl bir hamle yapması gerektiği konusunda dikkat çekici tavsiyelerde bulundu. Beyaz Saray’da sürpriz bir basın açıklaması yapan Biden, İsrail’in henüz kesin bir karar vermediğini belirterek, “Eğer onların yerinde olsam petrol sahalarından farklı alternatifleri düşünürdüm” dedi. Bu açıklama, Orta Doğu’daki gerginliklerin tam ortasında önemli bir uyarı olarak yorumlandı.

Biden’dan İsrail’e Stratejik Tavsiye

İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarının ardından, ABD’nin Orta Doğu politikaları yeniden gündeme geldi. Biden, İsrail’in İran’a nasıl yanıt vereceği konusundaki belirsizliklere değinerek, alternatif stratejiler üzerinde durulması gerektiğini ifade etti. Beyaz Saray’daki basın brifinginde yaptığı açıklamada, İsraillilerin henüz İran’a yönelik bir saldırı planında net bir karar vermediğini ve görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Biden, bu konuda dikkat çekici bir tavsiyede bulunarak, “Eğer onların yerinde olsam petrol sahalarından farklı alternatifleri düşünürdüm” diyerek, İran’ın petrol varlıklarına saldırı seçeneği dışında farklı stratejiler geliştirilmesi gerektiğini işaret etti.

İsrail ve Seçimler Hakkında Açıklamalar

Biden’a yöneltilen sorulardan biri de, İsrail’in ABD’nin önerilerini göz ardı ederek Orta Doğu’daki dengeleri etkilemeye yönelik adımlar atıp atmadığıydı. Başkan Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu‘nun Orta Doğu’daki seçimlere müdahale edip etmediği sorusuna, “Hiçbir yönetim İsrail’e benden daha fazla yardım etmedi. O bunu hatırlamalı.”diyerek yanıt verdi. Netanyahu’nun bu tür bir müdahalede bulunup bulunmadığına dair net bir bilgi olmadığını belirten Biden, seçimleri etkileme beklentisi olmadığını sözlerine ekledi.

Biden’dan Orduya Açık Talimat

İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarına karşı ABD ordusuna net bir talimat veren Biden, İsrail’in korunması ve İran’dan gelebilecek füze saldırılarına karşı savunma hattının güçlendirilmesi yönünde emir verdi. İsrail’i hedef alan füzelerin vurulması için ABD ordusunun hazır olmasını isteyen Biden, İsrail’in savunulması konusunda kararlı bir tutum sergiledi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamalara göre, Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarını Beyaz Saray Durum Odası’ndan izliyor. Biden, ulusal güvenlik ekibinden sürekli bilgi aldığını ve gelişmeleri yakından takip ettiğini de belirtti.

Orta Doğu’da Gerginlik Sürüyor

Biden’ın açıklamaları, Orta Doğu’da artan gerilimlerin bir göstergesi olarak görülüyor. İran’ın İsrail’e düzenlediği saldırılar ve İsrail’in olası karşı hamlesi, bölgedeki dengeyi ciddi şekilde etkileyebilir. Beyrut’a inen bir uçakla birlikte İsrail’in güpegündüz düzenlediği saldırı da bu gerginliği daha da artırdı. Bölgedeki restleşme ise devam ediyor.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Hizbullah, Genel Sekreter Nasrallah’ın Ölümünü Doğruladı

Hizbullah, Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldüğünü doğruladı. Detaylar haberimizde.

İran, Nasrallah’ın Ölümü Nedeniyle 5 Gün Yas İlan Etti

İran, Hizbullah lideri Nasrallah’ın ölümünün ardından 5 günlük yas ilan etti. Ali Hamaney, Nasrallah’ın ölümünü “direniş cephesi için büyük kayıp” olarak nitelendirdi.

Ömer bin Ladin Fransa’dan Sınır Dışı Edildi: Ülkeye Girişi Yasaklandı

Fransa, Usame bin Ladin’in oğlu Ömer bin Ladin’i terörü övdüğü gerekçesiyle sınır dışı etti ve ülkeye girişini yasakladı.

ABD – Rusya Gerilimi Diddy Skandalıyla Büyüyor: FBI Her Şeyi Biliyordu

Sean ‘Diddy’ Combs’un seks ticareti skandalı ABD ile Rusya arasında gerilim yarattı. Rusya, FBI ve Beyaz Saray’ın bu skandalı sakladığını iddia etti.