ümit özdağ

Hafta sonu yaşanan kadın cinayetlerinin ardından, Türkiye genelinde biber gazı satışlarında dikkat çekici bir artış yaşandı. Güvenlik amacıyla kullanılan biber gazına olan talep, özellikle bireysel siparişlerde büyük bir artış gösterdi. Normalde toplu satışlar yapan firmalar, bireysel taleplerin bu denli yükselmesiyle dakikada bir sipariş aldıklarını belirtti.

Kadın Cinayetleri Sonrası Biber Gazı Talebi Arttı

Biber gazı üretimi yapan bir firmanın yetkili satış bayisinin sahibi Erkan Keskin, hafta sonu gelen siparişlerin normal satış miktarının 30 katına çıktığını açıkladı. Keskin, “Cumartesi ve pazar günleri 2000’e yakın sipariş aldık. Siparişlere ve kargolamaya yetişmekte zorlandık. Dakikada bir sipariş düşüyordu sisteme, bu nedenle stoklarımızın tükendiğine dair uyarı vermek zorunda kaldık,” dedi.

Fiyat Artışlarına Tepki

Artan taleple birlikte bazı bayilerin biber gazı fiyatlarında zam yaptığını ifade eden Keskin, bu durumu kınadıklarını belirtti. Güvenlik ürünü olan biber gazının, bu tür olaylar sonrasında daha fazla kadına ulaşması gerektiğini savunan Keskin, fiyat artışlarına karşı durduklarını söyledi.

Biber Gazının Kullanımına Dair Öneriler

Erkan Keskin, biber gazının tehlikeli durumlarda sadece zaman kazanmak amacıyla kullanılabileceğini vurguladı. “Olası bir tehlikede saldırganın yüzüne 1-2 saniye sıkılmalı ve hemen güvenli bir yere geçilmelidir. Biber gazı sadece kişinin güvenli bir alana geçmesi için kullanılır” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Keşke Böyle Bir Talep Olmasaydı

Biber gazı satışlarının bu denli artmasının üzücü bir olay olduğunu belirten Keskin, “Keşke bu olaylar yaşanmasaydı ve biz sadece kurumlara satış yapıyor olsaydık. Bu kadar satış yapmak istemezdik,” dedi.

Kadınların Ulaşabilmesi İçin Zam Yapmadılar

Bir başka bayiinin yetkilisi, hafta sonu satışlarının iki katına çıktığını belirterek, normalde günde 30-40 adet biber gazı satarken bu rakamın 60-70’e çıktığını söyledi. Yetkili, zam yapan satıcılar olmasına rağmen zam yapmadıklarını ve daha çok kadının biber gazına ulaşabilmesi için fiyatları sabit tuttuklarını ifade etti.

Üretici Firma Stok Sıkıntısı Yaşadı

Türkiye’de en çok tercih edilen biber gazı markasının yetkilisi Merve Güler, hafta sonu online siparişlerde büyük bir talep yaşandığını ve stok sıkıntısı çektiklerini söyledi. Güler, üretimi artırarak bu yoğun talebe cevap vermeye çalıştıklarını belirtti ve “Keşke böyle olaylar olmasaydı, bu talep yoğunluğunu yaşamamış olsaydık,” şeklinde üzüntüsünü dile getirdi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.