Bahçeli’nin “Umut Hakkı” Çıkışı Sonrası Öcalan’ın Avukatlarından İmralı Başvurusu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin “umut hakkı” çıkışıyla yeniden gündeme gelen Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit uygulaması, avukatlarının harekete geçmesine yol açtı. Asrın Hukuk Bürosu avukatları, 43 aydır kimseyle görüştürülmeyen müvekkilleri Abdullah Öcalan ile görüşmek amacıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü‘ne başvuruda bulundu.

Bahçeli’nin “Umut Hakkı” Çıkışı Sonrası Hareketlilik

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı açıklamalarla Abdullah Öcalanüzerindeki tecrit uygulamasının kaldırılması gerektiğine dair mesajlar verdi. Bahçeli, Öcalan’ın tecritten çıkarılması durumunda, TBMM‘de DEM Grup Toplantısı‘nda konuşma yaparak, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini duyurabileceğini belirtti. Bahçeli’nin bu çıkışı sonrası, Öcalan’ın avukatları uzun süredir devam eden tecrit kararının kaldırılması için başvuruda bulundu.

Devlet Bahçeli’den Dikkat Çeken Umut Hakkı Önerisi: Öcalan Serbest Kalabilir Mi?

43 Aydır Görüş Yasağı Devam Ediyor

Asrın Hukuk Bürosu avukatları Rezan SarıcaRaziye ÖztürkFaik Özgür Erol ve Mazlum Dinç, sadece Abdullah Öcalan ile değil, İmralı’da tutuklu bulunan diğer müvekkilleri Ömer Hayri KonarHamili Yıldırım ve Veysi Aktaş ile de görüşmek amacıyla başvurularını yaptı.

Bahçeli’nin “Umut Hakkı” Çıkışı Sonrası Öcalan’ın Avukatlarından İmralı Başvurusu

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre, 43 aydır süren kesintisiz görüş yasağı, 2016’daki 15 Temmuz darbe girişimisonrasında ilan edilen OHAL döneminde başlamış ve bu süreçte avukat görüşmeleri tamamen kesilmişti. Şubat 2018‘den itibaren ise avukatların görüş talepleri, çeşitli “disiplin cezaları” gerekçe gösterilerek 6 aylık periyotlarla reddedilmeye devam etti. Son olarak, 3 Mayıs 2024’te Bursa İnfaz Hakimliği, avukat görüş yasağını yeniden 6 ay daha uzatma kararı verdi.

Bahçeli: “Adres İmralı’dan DEM’e Uzansın”

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmada Abdullah Öcalan ile ilgili yeni bir tartışma başlattı. Bahçeli, “Bugün kitabın ortasından ve hiçbir yoruma ihtiyaç bırakmayacak nitelikte konuşacağım” diyerek başladığı konuşmasında, Öcalan’ın tecritten çıkarılması durumunda TBMM‘de DEM Grup Toplantısı‘nda konuşma yapabileceğini belirtti. Bahçeli, “Terörist başı Abdullah Öcalan, örgütün lağvedildiğini haykırsın,” diyerek, olası bir yasal düzenlemeye işaret etti. Öcalan’ın bu dirayeti göstermesi durumunda, “umut hakkı”olarak bilinen hukuki düzenlemelerin önü de açılabilir.

Bahçeli konuşmasını, “Adres İmralı’dan DEM’e uzansın…” diyerek sonlandırarak, yeni bir çözüm süreci tartışmasının fitilini ateşledi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.

Kayıp Samet Şeker Çorum’da Aracıyla Ölü Bulundu

Başlık Özetleri Gizle Kayıp Samet Şeker’den Acı Haber GeldiMüge Anlı’ya BaşvurulmuştuÇorum’da Büyük…