Ayşegül Doğan: Öcalan Sürece Katkı Sağlamaya Hazır, Devlet de Hazır mı?

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, PKK lideri Abdullah Öcalan’la ilgili yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Doğan, Öcalan’ın sürece katkı vermeye hazır olduğunu belirterek, “İmralı hazır, sayın Öcalan hazır. Peki, devlet hazır mı?” sorusunu sordu. Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Öcalan’la ilgili çıkışını ve Ömer Öcalan’ın Öcalan’la yaptığı görüşmeyi de değerlendirdi.

“MYK Açıklaması: Ankara Saldırısını Kınıyoruz”

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında, Ankara Kahramankazan’daki TUSAŞ tesisine yönelik terör saldırısı hakkında da açıklamalarda bulundu. Doğan, “Bu saldırıdan büyük üzüntü duyuyoruz, MYK’mizin açıklaması şudur: Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde meydana gelen saldırıyı kınıyoruz. Türkiye toplumunun çözümü konuştuğu bu günlerde bu saldırının yapılması manidardır. Barışa her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Çözüm İçin İhtimallerin Belirdiği Bir Ortamda Saldırılar Başladı”

Doğan, Kürt meselesinin çözümüne dair diyalog ortamının yeniden belirdiği bir dönemde hava harekatlarının ve çatışmaların tekrar başladığını belirterek, “Savaşın yıkıcı etkileri büyük bir felakete yol açabilir. Tüm tarafları barışçıl çözüm yollarını benimsemeye çağırıyoruz” dedi.

Devlet Bahçeli’den Dikkat Çeken Umut Hakkı Önerisi: Öcalan Serbest Kalabilir Mi?

Öcalan’ın Rolü: “Sürece Katkı Sağlamaya Hazır”

Ayşegül Doğan, Abdullah Öcalan’ın çözüm sürecinde kritik bir rol oynayabileceğini vurgulayarak, “Öcalan, Kürt meselesinin demokratik çözümüne kendini adamış bir aktör. 44 aydır ağır tecrit altında tutuluyor, ama milyonlar kendisine ‘irademdir’ diyor. Öcalan, sadece Kürtler için değil, Ortadoğu barışına da ciddi katkı sağlayacak bir liderdir” diye konuştu. Ayrıca Öcalan’ın “Bu süreci hukuki ve siyasi zemine çekebilecek güce sahibim” ifadelerini hatırlatarak, devletin bu konuda adım atması gerektiğini söyledi.

“Devlet Hazır mı?”

Doğan, Öcalan’ın çözüm için rol almaya hazır olduğunu belirterek, “Devlet hazır mı? Demokratik siyaset hazır, Öcalan hazır. Bu süreci daha fazla ertelememeliyiz” diyerek tüm taraflara çağrıda bulundu.

“Tecrit Devam Ediyor”

Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmelere dair konuşan Doğan, Urfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın gerçekleştirdiği görüşmeyi hatırlatarak, “Öcalan, tecrit koşullarının devam ettiğini bizzat ifade ediyor” dedi. Öcalan’ın mesajını paylaşan Doğan, süreci hukuki ve siyasi bir zemine taşımak için koşulların oluşturulması gerektiğini vurguladı.

“Barışa Her Zamankinden Fazla İhtiyacımız Var”

Ayşegül Doğan, savaş ve çatışmaların çözüm olmadığını, barışın herkes için kazanım sağlayacağını belirterek, “Yıllardır ağır bedeller ödedik. Şimdi bu süreci tersine çevirme, barışı inşa etme zamanı. Biz DEM Parti olarak bu yeni yolu hep beraber açma çağrısını yineliyoruz” dedi.

Ayrıca Hoşunuza Gidebilir

Semih Çelik Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Eski ve Yeni Sevgilisini Katletti

Fatih’te kasap Semih Çelik, eski ve yeni sevgililerini öldürdü. Edirnekapı surlarından başını keserek attığı İkbal Uzuner ve Eyüpsultan’da öldürdüğü Ayşenur Halil ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

KYK Yurdunda Yaşanan Şüpheli Ölüm: Doğuş Can Kavaklı’nın Ardındaki Sır

Samsun’da KYK yurdunda 22 yaşındaki Doğuş Can Kavaklı şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili intihar iddiaları araştırılıyor.

TTK 132 İşçi Alımı Kura Çekimi: Tarih, Saat ve Sonuçlar Açıklandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun 132 işçi alımı için kura çekimi 24 Ekim 2024’te yapılacak. Kura sonuçları ve nihai isim listesi www.taskomuru.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

Çetaş Otomotiv Başkanı ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Taşar Vefat Etti

Çetaş Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Taşar, otomotiv ve Galatasaray camiasının sevilen isimlerindendi.